Sari la conținut

Invitaţie la Feldioara, la „baterea armindenilor”

invitatie-la-feldioara-la-baterea-armindenilor

Pentru al optulea an consecutiv, Primăria Comunei Feldioara organizează „Sărbătoarea Rusaliilor”.

Evenimentul, la care sunt aşteptaţi atât locuitorii comunei, cât şi turiştii, se va desfăşura duminică, 27 mai, la Căminul Cultural din Feldioara, dar şi în alte zone din localitate.

Primarul comunei a precizat că manifestarea este înscrisă în Proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara”, scopul fiind promovarea şi dezvoltarea potenţialului turistic al zonei.

Programul propriu-zis va începe în jurul orei 10, cu o paradă a cailor şi baterea armindenilor, un obicei tradiţional specific pentru întreaga comunitate din zonă.

După-amiază, acţiunile vor continua cu un spectacol pe scena Casei de Cultură, care-i va avea ca protagonişti pe elevii de la Liceul Teoretic „Petru Rareş”, precum şi cu un program ce va cuprinde dansuri şi cântece populare, dar şi moderne.

Vor fi prezente, de asemenea, grupuri de solişti din Ţara Bârsei, orchestre, vedete şi interpreţi cunoscuţi ce îi vor încânta prin cântecele lor pe toţi cei prezenţi.

În plus, în cadrul evenimentului va avea loc o expoziţie temporară desfăşurată în interiorul fortificaţiei – File de Istorie, Mărturii Arheologice şi Obiceiul «Sărbătoarea Armindenilor» - Datini şi Tradiţii.

Comentarii

Ultimă oră