Sari la conținut

Mediateca Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu“ şi Cineclub Braşov  invită iubitorii de film la o nouă ediţie a Cineclubului organizat la Mansarda Casei Baiulescu. Vineri, 2 septembrie, de la ora 18.00, sub  genericul „Cinema Tânăr Românesc“ cinefilii sînt invitaţi la o întâlnire  cu regizoarea Luiza Pîrvu, care s-a impus în atenţia publicului şi a  criticilor de film cu o serie de filme de scurt metraj. În cadrul evenimentului vor fi proiectate filmele „În spate la  A36“, „Vera vs Ursul de Bibliotecă“, „Aniversarea“ şi „Draft 7“.


După vizionarea filmelor, publicul va avea posibilitatea de a dialoga cu  tânăra regizoare. Luiza Pîrvu a participat şi a câştigat premii importante, cel mai premiat film al ei fiind „Aniversarea“ pe care şi  cinefilii braşoveni vor avea posibilitatea să-l vadă. Intrarea este liberă.

Luiza  Pârvu s-a născut la Craiova și a absolvit Facultatea de Film în cadrul  UNATC, secția regie, în 2010. Preferința ei pentru ficțiune este ușor de  observat prin filmografia ei formată din scurtmetraje de școală precum  Vera vs Ursul de Bibliotecă (2009), Aniversarea (2010) și Draft 7  (2011). Povestirile sale sunt puternice, uneori amuzante, uneori triste  și mereu emoționante.
În spate la A36: patru prieteni de 8 ani  descoperă că mașina abandonată din fața blocului, care este locul lor  preferat de joacă, urmează sa fie ridicată în câteva zile. Nu pot lăsa  una ca asta să se întâmple.

Vera vs Ursul de Bibliotecă: mereu în  căutarea iubirii perfecte, dar dezamăgită de fiecare dată, Vera îşi  găseşte inamicul: maleficul urs de bibliotecă, căruia îi pregăteşte o  răzbunare memorabilă. Un scurt-metraj colorat, dinamic şi neobişnuit,  imprevizibil şi plin de umor negru, Vera vs Ursul de Bibliotecă este un  omagiu adus filmului european-spectacol şi suprarealismului  cinematografic, în care detalii care ar putea părea minore duc la  răsturnari de situaţie dramatice şi savuroase.î

Aniversarea: Adina vrea să iși sărbătorească  ziua de naștere, dar acest lucru nu e foarte ușor de făcut pentru o  vânzatoare de bilete de autobuz care locuiește singură în vechiul  apartament al părinţilor ei. Pâna la urmă, gasește o soluție inedită.

Draft 7: Olimpia și Edi se întâlnesc într-unul dintre locurile în care urmează  sa filmeze o poveste romantică. În așteptarea regizorului, încep sa  repete scene din film, descoperind și construind personajele cărora le  vor da viață.

Comentarii

Ultimă oră