Sari la conținut

Investiţii majore în unităţile de învăţământ din Braşov

investitii-majore-in-unitatile-de-invatamant-din-brasov

Din bugetul pe anul acesta, municipalitatea brașoveană a alocat cei mai mulţi bani pentru învăţământ, 167 de milioane de lei. Fonduri semnificative vor merge pe cheltuielile de personal, aproape 110 milioane de lei. Autorităţile locale au în plan şi reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ. Pentru 2016 municipalitatea vrea să reabiliteze cinci grădiniţe, trei şcoli şi două colegii din Brașov. Pentru reparaţii curente şi urgente s-au alocat aproape şapte milioane de lei. Cheltuielile cu bursele elevilor costă municipalitatea aproape două milioane de lei. Pentru decontarea navetei cadrelor didactice se vor cheltui 387.000 de lei, iar pentru programul „Primul ghiozdan” - 350.000 lei. De anul acesta, în Braşov se va deschide şi Centrul de Excelenţă. Proiectul va avea finanţare exclusiv de la Consiliul Local, iar suma alocată este de 594.000 lei. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Ariana Bucur, susţine că printre proiectele prioritare se numără şi cele prin care se încurajează mişcarea în rândul elevilor.

„Mi-aş dori, referitor la  ultimele discuţii pe care le-am purtat cu Primăria să existe şi un campus şcolar, poate chiar cu profil sportiv, o bază sportivă de care să poată beneficia nu numai copiii din clubul respectiv, ci toţi copiii din municipiul Braşov”, a declarat Ariana Bucur.

Tot anul acesta ar trebui să se efectueze reparaţii capitale la Colegiul Naţional Unirea, Şcoala Gimnazială Nr. 11, Grupul Şcolar de Alimentaţie Publică, dar să se finalizeze şi extinderea Colegiului Naţional Dr. I. Meşotă.

Comentarii

Ultimă oră