Sari la conținut

Întrebări ale unui interviu pentru a obține un loc de muncă în IT care nu sunt atât de evidente

intrebari-ale-unui-interviu-pentru-a-obtine-un-loc-de-munca-in-it-care-nu-sunt-atat-de-evidente-

Majoritatea managerilor de resurse umane știu că găsirea celor mai buni profesioniști din domeniul IT necesită mai mult decât o simplă evaluare a abilităților tehnice. Abilitățile soft skills și gradul de inițiativă a unui candidat, de exemplu, sunt, de asemenea, factori importanți în determinarea potrivirii cu un loc de muncă.


Care sunt întrebările „soft” ale interviului IT la care vă puteți aștepta fiind candidat pentru un post de IT?


Cea mai frecventă și previzibilă întrebare adresată în timpul unui interviu pentru un post IT este „Unde vă vedeți în cinci ani?” Fiți pregătit și explicați ce vreți să învățați și în ce direcție ați vrea să vă dezvoltați profesional.


La ce alte întrebări, puțin mai provocatoare, vă puteți aștepta la un interviu de muncă pentru un post IT? Iată câteva exemple cu o scurtă explicație despre ce să vorbiți.


Întrebare: Puteți să-mi spuneți despre ultimul dumneavoastră cel mai bun, cel mai rapid, cel mai inteligent sau cel mai eficient proiect sau proces legat de un job IT?


Răspuns: Explicați cum eforturile dumneavoastră au făcut diferența pentru angajatorii dumneavoastră.


Întrebare: Tocmai vi s-a atribuit un proiect care implică o nouă tehnologie. Cum ați începe?


Răspuns: Explicați modul în care gestionați produsele tehnologice despre care nu știți prea multe. Ce măsuri ați lua pentru a depăși lipsa de cunoștințe și pentru a vă asigura că lucrurile se fac la timp?


Întrebare: Ce bloguri, podcasturi sau site-uri web legate de tehnologie urmăriți și dacă împărtășiți orice informație online?


Răspuns: Puteți demonstra că sunteți la curent cu tendințele și că aveți un interes real pentru joburile IT.


Întrebare: Cum vă mențineți actualizate abilitățile tehnologice?


Răspuns: Puteți vorbi despre cursuri online de programare, codingul în timpul liber sau rezolvarea problemelor tehnice. Studiul frecvent este necesar atunci când aveți un loc de muncă în IT.


Întrebare: Ce trei trăsături ar folosi prietenii dumneavoastră pentru a vă descrie?


Răspuns: Viitorii angajatori s-ar putea să fie interesați de personalitatea sau calitățile dumneavoastră care ar putea să nu apară pe un CV sau care să nu fie evidente din întrebările tradiționale de interviu.


Întrebare: Puteți să-mi spuneți despre momentele în care lucrurile nu merg așa cum doriți la locul de muncă, cum ar fi un proiect care nu a funcționat sau faptul că nu ați fost luat în considerare pentru o promovare?


Răspuns: Toată lumea se confruntă cu o dezamăgire la nivel profesional la un moment dat. Încercați să demonstrați că sunteți capabil să faceți față acestor situații. Cel mai bine ar fi dacă ați putea folosi problemele ca o rampă de lansare pentru o schimbare pozitivă.


Întrebare: Care sunt produsele dumneavoastră tehnologice preferate și cele mai puțin preferate și de ce?


Răspuns: Această întrebare ar trebui să evalueze entuziasmul și cunoștințele. Entuziasmați-vă când vorbiți despre beneficiile anumitor instrumente. Demonstrați o înțelegere solidă a trăsăturilor pozitive și negative ale diferitelor tehnologii. Locurile de muncă în IT sunt legate de explorarea și înțelegerea lumii tehnologice.


Amintiți-vă că, cu cât răspunsurile dumneavoastră sunt mai atent alese, cu atât este mai probabil să faceți o impresie bună asupra unui posibil angajator. Mult noroc!


PS. Și dacă aveți nevoie de o pregătire IT înainte de interviu: consultați cursurile IT de la SD Academy.

Comentarii

Ultimă oră