Sari la conținut
interzis-la-primele-doua-locuri

Echipa de handbal feminin Corona Braşov nu are voie mai sus de locul trei în Liga Naţională de handbal, primele două poziţii în clasament fiind acontate de HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Cel puţin asta e impresia pe care ne-am făcut-o după ultimele două arbitraje de care a avut parte formaţia de sub Tâmpa.

În ultimul meci al rundei cu numărul şase din Liga Naţională, Corona Braşov a jucat în deplasare cu HCM Roman, una dntre echipele bune ale campionatului. După un început ezitant, în care gazdele au condus şi cu cinci goluri diferenţă, braşovencele au intrat în joc, au revenit pe tabela de marcaj şi la pauză au intrat la cabine în dezavantaj de un singur gol, scor 13-12. În partea secundă Brădeanu şi compania au trecut la conducerea jocului, însă cuplul de arbitri Belean-Călina nu a lăsat formaţia braşoveană să se distanţeze la mai mult de două goluri diferenţă. Cei doi fluieraşi au condus tendenţios partida, în favoarea fetelor antrenate de Florentin Pera, cu precădere în ultima parte a jocului când au aplicat regulamentul diferit pentru cele două echipe. Chiar şi în aceste condiţii, braşovencele se puteau impune dar Chiper a ratat singură pe contraatac, iar Zamfir a irosit o aruncare de la 7 metri în ultimul minut de joc. În ultimele momente ale joclui Belean şi Călina le-au ţinut pe gazde în atac până la finalul timpului regulamentar, ba chiar au inventat o sancţiune disciplinară pentru a nu fi obligaţi să fluiere joc pasiv pentru Roman şi să ofere astfel şansa Braşovului să câştige partida. S-a încheiat 22-22 şi Corona este neînvinsă după şase runde, dar rămâne gustul amar al unui arbitraj care dă apă la moară celor care susţin că "fluieraşii" dictează jocurile în Liga Naţională.

Brădeanu şi compania plîngeau în hohote. După meci, în vestiarul Coronei au fost sentimente de furie, de tristeţe iar jucătoarele au plâns pe capete. "Cum se vor uita federalii în ochii lui Brădeanu, o femeie la 35 de ani, care plângea fără să se poată opri, iar copilaşul o privea şi nu ştia ce se întâmplă", au declarat cei care au văzut-o pe Brădeanu după meci, conform celor de la Prosport.

Kraila a fost dezgustat. Preşedintele secţiei de handbal de la Corona, Vasile Kraila, a fost dezgustat de maniera de arbitraj a cuplului Belean-Călina. “Am asistat la un spectacol grotesc. S-au întâmplat lucruri pe care nu le voi accepta niciodată, cum a fost şi cazul observatorului, care nu a intervenit. A permis antrenorului gazdelor să facă spectacol de teatru ieftin. Atunci înseamnă că cheltuim degeaba banii publici ai cetăţenilor. Oare pentru ce?", a spus Kraila. “Sunt foarte supărat, pentru că nu am fost lăsaţi să jucăm handbal. S-a văzut de la început ce au vrut să facă cei doi arbitri, unde au vrut să ducă acest meci. Au fluierat în aşa fel încât noi să nu câştigăm. A văzut o ţară întreagă ce s-a întâmplat. Pe final le-au ţinut pe fetele de la Roman, mai bine de un minut şi jumătate în atac. Am pierdut două puncte mari, care vor conta foarte mult în economia campionatului. Din păcate am avut şi probleme de sănătate, pentru că mai multe fete au acuzat o viroză urâtă. Eu, Pricopi, Tudor, Hotea şi Zamfir, abia am stat în picioare. Trebuie să ne recuperăm până la meciul cu Vâlcea după care vom merge la Bucureşti pentru partida cu CSM”, a spus şi tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea.

Comentarii

Ultimă oră