Sari la conținut

Intervenţia de stingere a incendiului, oprită de curenţi

Misiunea de stingere a incendiului din Masivul Făgăraş a fost întreruptă de curenţii puternici de aer. Pompierii braşoveni au vrut să arunce peste flăcările care au cuprins vegetaţia aflată la o altitudine de 1500 de metri, mai mulţi saci cu apă dintr-un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor însă acţiunea nu a fost posibilă din cauza curenţilor. Chiar şi aşa incendiul este momentan ţinut sub control de la sol în zonă fiind mobilizaţi aproximativ 100 de pompieri şi pădurari.

Elicopterul Ministerului Administraţiei şi Internelor a aterizat, la prânz, la Făgăraş, unde a fost încărcat cu saci cu 500 de litri de apă, fiind pregătit să intervină la incendiul de vegetaţie izbucnit pe versantul braşovean din Masivul Făgăraş.

Incendiul a izbucnit, duminică la prânz, la altitudinea de 1500 de metri, în zona alpină de pe Valea Sebeşului, între vârful Berevoiescu şi vârful Ţiganu. Focul s-a extins pe o suprafaţă de peste zece hectare, intervenţia fiind extrem de dificilă deoarece nu există surse de apă în apropiere, iar accesul este foarte greu în zonă. De la satul braşovean Sebeş, unde se poate ajunge cu maşina, pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos trei ore şi jumătate până la locul incendiului, ei intervenind cu mături şi sape pentru a împiedica extinderea focului la pădure.

Comentarii

Ultimă oră