Sari la conținut

INTERFONUL – Prima barieră de siguranţă în calea hoţilor!

Numărul de furturi din locuinţe s-ar putea reduce dacă fiecare cetăţean ar manifesta mai multă grijă faţă de locuinţa sa şi de comunitatea în care trăieşte. Este avestismentul dat de Poliţia Română.

Un impediment împotriva infractorilor, o primă barieră de rezistenţă o reprezintă interfonul, evident, dacă acesta este folosit în mod corespunzător.
Există cetăţeni care deschid uşa de la intrarea în bloc fără să întrebe sau să fie atenţi la răspunsul celui care sună la interfon. Poate cred că nu-i afectează în mod direct şi nu se gândesc, sau nu-i interesează că ar putea permite accesul în bloc unui hoţ.
Răufăcătorii folosesc diverse pretexte pentru a-i determina pe locatari să le permită accesul în imobil: distribuire corespondenţă, distribuire de reclame, citire contoare, lucrări de întreţinere, etc. Cu puţină bunăvoinţă şi atenţie aceste riscuri de a fi păcăliţi pot fi diminuate, aproape înlăturate.
Poştaşul sau persoanele care citesc contoare ori aduc facturi, de regulă ştiu să sune, de exemplu la şeful de scară sau la o persoană care poate fi stabilită de comun acord.
Prin amplasarea unei cutii poştale la intrarea în bloc se poate evita deschiderea uşii oricărei persoane străine care ar putea invoca motivul distribuirii de broşuri, pliante sau fluturaşi cu reclame.
Aşadar, nu vă lasaţi păcăliţi !
Permiteţi accesul în bloc doar persoanelor care vă caută pe dumneavoastră. În cazul în care cineva intenţionează să intre odată cu dumneavoastră  în bloc, puteţi întreba pe cine caută sau puteţi fi oarecum atenţi la ce apartament merge persoana respectivă!

Comentarii

Ultimă oră