Sari la conținut

„Întâlnire în septembrie”! Reîncep „Recitalurile de la ora cinci”

intalnire-in-septembrie-reincep-recitalurile-de-la-ora-cinci-la-muzeul-casa-muresenilor

Cu ocazia primului „Recital de la ora cinci” din această stagiune va fi inaugurat noul pian de la Muzeul Casa Mureşenilor!

Miercuri, 13 septembrie 2017, ora 17.00, va avea loc primul recital din cadrul programului cultural „Recitalul de la ora cinci” din stagiunea 2017-2018, recitalul cu numărul 414. Cu această ocazie va fi inaugurat noul pian al muzeului.

Elegantul instrument este marca Petrof, are o lungime de 158 cm şi a fost achiziţiont de la magazinul lui Arnulf Einschenk, care reprezintă a treia generaţie din familia braşoveană care comercializează instrumente muzicale.

Primul pian de acest fel a fost produs în anul 1864 de Antonin Petrof într-un mic atelier pe care, în decursul câtorva ani, l-a transformat într-o fabrică de succes care se află în inima Republicii Cehe și care a produs peste 650.000 de instrumente în decursul a peste 150 de ani.

Producția pianelor Petrof este bazată pe tehnici tradiționale făcute de mână, rezultând un instrument capabil de a se adapta cerințelor celor care îl folosesc.

Aceste piane sunt populare printre muzicieni mai ales pentru tonul neobișnuit de cald, bogat, complet și romantic.


   Recitalul de la ora cinci va sta sub semnul „Întâlnirii în septembrie” şi va fi susţinut artişti ai Operei Braşov: Maria Petcu-Catrina – soprană, Anda Pop – soprană, Corina Klein – soprană, Gabriela Hazarian – mezzosoprană, Carmen Topciu – mezzosoprană şi Nora Vlad – actriţă. La pian va fi Sena Ducariu.

În program sunt cuprinse pagini îndrăgite de operă şi operetă: „Aida”, „Bal mascat” de G. Verdi, „Carmen” de G. Bizet, „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, „Boema” de G. Puccini şi „Silvia” de E. Kalman, dar şi piese celebre din repertoriul internaţional: „When I Fall in Love”, „Moon River” sau „Try to Remember”.

Comentarii

Ultimă oră