Sari la conținut

Spectacol în memoria Mariei Trîmbiţaş, care a fost „sufletul” Junilor Becleanului

intalnire-in-memoria-mariei-trimbitas-care-a-fost-sufletul-junilor-becleanului

Duminică, 10 iunie 2018, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din Beclean va avea loc un spectacol de dansuri şi cântece, spectacol organizat în memoria Mariei Trîmbiţaş, membră importantă a ansamblului folcloric din localitate, care a plecat dintre noi în luna mai 2018.

Vor cânta Mădălina Grama, Mioara Greavă, Bucur Bogdan, Rareș Șerban și va fi prezentă pe scenă Echipa de dansuri populare „Junii Becleanului”.

„Cu ansamblul nostru folcloric Junii Becleanului de pe Olt, la orele 17.00 va avea loc un spectacol, care este intitulat «Cânt şi joc la Beclean» şi este dedicat doamnei Maria Trîmbiţaş, care a fost sufletul acestui ansamblu şi de câteva zile nu mai este printre noi. Îi purtăm cinstea cuvenită şi îi dedicăm acest spectacol dânsei”, a explicat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

„Exemplu de omenie și respect față de scenă și public, Maria Trîmbițaș (Țușca) a plecat în data de 29 mai 2018 din lumea cu dor în lumea fără de dor! Dansator profesionist al Ansamblului Banatul din Timisoara, a pășit pentru prima dată pe scena folclorului în anul 1967, în cadrul Ansamblului Doina Banatului din Caransebeș, pentru ca mai apoi să fie alături de colegii ei de scenă la înființarea Ansamblului Profesionist Banatul din Timisoara în anul 1970. A urcat pentru ultima dată pe scenă, alături de colegii de o viață, în anul 2014 în cadrul Festivalului Tradiții la Români.

Energia debordantă și dragostea față de arta populară au determinat-o să fie colaboratoare a Ansamblului Junii Becleanului de lângă Făgăraș până în ultima clipă a vieții sale.

De-a lungul carierei sale artistice Maria Trîmbițaș, a demonstrat ce înseamnă respectul față de scenă, față de artă, față de public, față de artiști” au mărturisit reprezentanții Asociatiei PRO Datina.

Comentarii

Ultimă oră