Sari la conținut

Insulele Azore şi Braşovul, mai aproape decât s-ar crede!

insulele-azore-si-brasovul-mai-aproape-decat-sar-crede

Astăzi se încheie vizita pe care au făcut-o 6 manageri din Insulele Azore (Insula Terceira) în Braşov în această săptămână, în cadrul unui schimb de experienţă în domeniul turismului, găzduit de Fundaţia pentru Promovarea Intreprinderilor Mici şi Mijlocii Braşov (FPIMM Braşov).

 “Acest schimb de experienţă a fost posibil datorită proiectului TouriSMEComp, finanţat prin programul ERASMUS + şi al cărui promotor este FPIMM Braşov, ne explică Dna. Graţiela Garcea, managerul acestei organizaţii. Reprezentantul partenerului nostru din Insulele Azore, dl. Domingos Borges, directorul şcolii FEPPV, a selectat şi însoţit în România timp de o săptămână, 6 manageri de restaurante, baruri şi companii cu activitate în organizarea de activităţi turistice. Practic, aici la Braşov s-a desfăşurat un program de training, astfel încât, în momentul în care se întorc acasă, aceşti manageri să poată fi în măsură să îşi ajute angajaţii să îşi dezvolte competenţe cheie precum comunicarea, spiritul de iniţiativă, abilităţi de utilizare a computerului şi aşa mai departe. Dar, credem noi, cel mai important a fost faptul că au putut să vadă concret cum se desfăşoară activităţile turistice în restaurantele, hotelurile şi pensiunile din Braşov şi din împrejurimi pe care le-au vizitat şi cu această ocazie le mulţumim încă o dată gazdelor noastre.”

  “A fost un schimb de experienţă foarte util, acum avem o perspectivă nouă asupra României şi asupra unor metode simple de a învăţa companiile să managerizeze lucrurile de zi cu zi” consideră dl. Ulisses Pereira, managerul companiei Azores 38o N."

”Am discutat despre lucruri importante aici şi plec acasă cu concluzia că problemele sunt aceleaşi în toată lumea. Ce e important pentru manageii de aici, e important şi pentru noi. Iar aici am combinat şi consolidat practica şi teoria împreună” a concluzionat Dl. Adriano Carvalho, managerul companiei R3 Restaurante."

Proiectul continuă până la sfârşitul anului şi mai are încă în perspectivă organizarea unor acţiuni destinate managerilor din turism şi angajaţilor lor.

Comentarii

Ultimă oră