Sari la conținut
inspectie-pe-paraurile-din-brasov-(1)

Campanie de prevenţie a poluării a celor mai importante cursuri de ape din municipiul Braşov. Este vorba despre o acţiune care vizează inventarierea modului de întreţinere în zonele pârâurilor Graft, Timiş şi Canalului Timiş, dar şi de identificare a surselor de poluare şi a oamenilor care aruncă deşeuri în ape.

Campania care se va desfăşura în perioada 1 iulie – 31 august este o activitate comună a Instituţiei Prefectului ­Judeţul Braşov, Primăriei Municipiului, Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Poliţiei Locale şi al Companiei Apa Braşov.
Campania vizează în prima etapă identificarea problelor şi a surselor de poluare şi ulterior, dacă acestea nu vor fi soluţionate, se va trece la sancţionarea celor care nu respectă legea.
„În primul rând, vom identica factorii poluatori de pe cursul acestor trei pâraie din oraş. În al doilea rând, vom căuta soluţiile pentru redresarea situaţiei. Vom prezenta rezultatele acţiunii în luna august”, a declarat prefectul Romer Ambrus Sandor Mihaly.
Acest gen de activităţi sunt curente la nivelul judeţului Braşov. Prin această campanie sunt însă vizate sursele necunoscute care poluează apele din municipiu.
„O să vedem cine poluează, cine aruncă gunoaie pe cursul acestor pâraie. După care vom aplica sancţiuni potrivit legii pentru ca zona să devină igienizată şi să corespundă normelor europene ale Mediului”, a spus Claudia David, director Garda de Mediu Braşov.
În prezent, doar din zona Canalului Timiş, lunar, sunt ridicate aproximativ trei tone de peturi şi gunoaie care poluează apa. Pentru derularea în condiţii optime a acestui proces de inventariere cu rol de prevenţie, autorităţile implicate fac un apel către populaţie şi agenţii economici care deţin proprietăţi de-a lungul celor trei cursuri de apă menţionate pentru a facilita accesul membrilor comisiei în zonele respective.

Comentarii

Ultimă oră