Iubitorii de munte sunt invitați, în perioada 1-3 august 2014, să cutreiere ținutul Retezatul Mic-Oslea , în cadrul Festivalului "Drumeții Montane", organizat de Asociația ”Drumeții Montane” & Jnepenii , ca etapă în cadrul Competiției Naționale de Turism Sportiv ”Ștafeta Munților”.
Tabăra de corturi va fi amplasată la Complexul Turistic Cheile Buții, așezat la poarta sudică de intrare în Parcul Național Retezat.
„Ne adresăm sportivilor de elită, pentru care am pregătit un traseu ce pornește de la aproximativ 900 m altitudine, urcă până la 2014 m și coboară la 1180 m, fetelor ambițioase și competitive, juniorilor plini de entuziasm, veteranilor ce aduc amintiri din munții vremii, celor care vor să se bucure de frumusețea munților și bucuria competiției în timpi turistici – pentru care am pregătit categoria OPEN, copiilor pe care dorim să-i educăm într-un spirit verde“, au precizat organizatorii.
Noutatea o reprezintă categoria FAMILY, unde membrii aceleiași familii (obligatoriu un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți), au de înfruntat împreună probe precum: cunoștințe turistice, parcurgerea unui traseu tematic și orientare sportivă.
Pentru că vara se apropie, nu-ți face alte planuri pentru începutul lunii august, accesează www.festival.drumetiimontane.ro, înregistrează-ți echipa și vino să pășești în ținutul poveştilor fascinante despre flăcăi viteji, domniţe suave, haiduci, zmei înaripaţi, dinozauri pitici … savurează tot ce te înconjoară și vei fi un câștigător, spun organizatorii. 
Orice persoană indiferent că dorește să participe în cadrul activităților sau pur și simplu să facă o plimbare de weekend este asteptată de către organizatorii festivalului.