Sari la conținut
inscrieri-la-scoala-postliceala-sanitara-

Înscrierile la Şcoala Postliceală Sanitară din cadrul Colegiului de Ştiinţe Grigore Antipa încep luni, 2 septembrie. Pentru anul şcolar 2013-2014 există 3 clase cu 90 de locuri în total. Vorbim de 60 de locuri fără taxă şi 30 de locuri cu taxă. Pentru locurile cu plată, elevii vor plăti anual 1.800 de lei. Înscrierile la şcoala postliceală sanitară se încheie pe data de 6 septembrie. Examenul de admitere va avea loc în 10 septembrie. Durata de şcolarizare este de 3 ani.

Opt simulatoare umane pentru exersarea tehnicilor de îngrijire a pacienţilor  au fost obţinute prin fonduri europene în cadrul a trei proiecte, în care  Şcoala Postliceală Sanitară  din Braşov a fost parteneră. „În premieră începând cu acest an şcolar avem noi dotări la învăţământul postliceal caloficarea asistent medical generalist. Întâmpinăm elevii cu manechine simulatoare pe care elevii pot învăţa diferite tehnici, exact practica pe care o vor face apoi în spitale”, a declarat Dana Alexandrescu, director Şcoala Postliceală Sanitară Colegiul Grigore Antipa.
Învaţă cum se desfăşoară o naştere. Pe lângă practica din spital, elevii vor învăţa în clasă cum se desfăşoară o naştere, cum se administrează bolnavilor injecţii şi pot studia pe manechine structura organelor interne. „Acesta este unul dintre manechinele pe care le-am primit prin proiectul finanţat de UE, prin care elevii noştri învaţă cum se expulzează un făt, care sunt timpii naşterii. Uitaţi aici e copilul care se va naşte şi efectiv se simulează cum este expulzat”, a spus Speranţa Mândru, coordonator practică Şcoala Postliceală Sanitară Colegiul Grigore Antipa.
De asemenea manechinele se pot  folosi pentru injecţii sau pentru resuscitare cardiovasculară.

Comentarii

Ultimă oră