incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Cum? Prin ateliere practice, care au rolul de a forma o comunitate de oameni – meşteri, ucenici, învăţăcei - a căror dorință este de a învăța de la alții și pe alții. Lunar, incubator107 organizează Nocturna, în cadrul căreia se promovează atelierele, care se vor desfăşura în perioada imediat următoare. Evenimentul adună la un loc, de seara până la răsărit, artiștii şi muzicienii locali, tinerii talentaţi şi persoane dornice să descopere şi să înveţe lucruri noi.


Sâmbăta trecută, pe 17 noiembrie 2012, a avut loc prima Nocturnă, organizată de incubator107 Braşov, la Centrul Cultural Reduta, unde au luat parte peste 180 de persoane. Tema evenimentului a fost chiar ”nașterea proiectului” și termenul de “incubator”, așadar ne-am bucurat toți de « nOUcturnă ». Meșterii iscusiți i-au întâmpinat pe brașoveni cu prezentări interactive ale atelierelor, care se vor desfășura în lunile noiembrie și decembrie în ceainăria Ceai et caetera.


nOUcturna a fost deschisă prin muzica băieților de la Special Guest și a continuat ludic printr-un discurs despre joacă, marca Toastmasters International Cluj-Napoca. Au urmat concomitent prezentările primelor 2 ateliere : Desen Secvenţial şi Energie Portabilă (sau cum să prepari un salam de biscuiţi). Evenimentul a mers mai departe prin expunerea atelierelor de Jam Session, Astrologie, Supravieţuire la Interviu (Design de CV). Participanţii au avut ocazia să înveţe primii paşi de tango, urmând să exerseze mai mult la atelierul propriu-zis, dar şi să vadă cum pot folosi materialele reciclate în scop decorativ la atelierul de Handmade din materiale reciclate. Atelierul de Cântare Guturală le-a trezit interesul tuturor celor care au fost prezenţi la nOUcturnă, cel de Design Vestimentar a pus accent pe stilul fiecăruia, iar cel de Curling le-a stârnit gândirea strategică. Prezentarea atelierelor s-a încheiat cu cel de dans pe muzica drum&bass.

La miezul nopţii, participanţii născuţi în luna noiembrie au avut parte de o surpriză dulce. Cei care au luat parte la acest eveniment au fost rugaţi să aducă propriile lor creaţii culinare, pe care le-au împărţit cu toată lumea într-o zonă de socializare la ceai și cafea. Pe lângă posibilitatea de a experimenta o porţiune din fiecare dintre atelierele menţionate mai sus, participanţii la acest eveniment, au avut ocazia să “se dueleze” la board games-urile oferite de www.lumeaboardgames.ro, să se distreze jucând Twister sau să se relaxeze desenând live cu Akira şi Neculay (pe parcursul întregii nopți).

De asemenea, atomosfera de la nOUcturnă a fost destinsă de concertul susţinut de trupa Acustica la miezul nopții, iar muzica de dans redată de DJ DEX, DUB LE GUM şi Homeboy. Evenimentul s-a finalizat în zorii zilei . Toți cei prezenţi au fost invitați cu drag la atelierele care se vor desfăşura săptămânal în ceainăria Ceai et caetera, dar şi la următoarea Nocturnă, care va avea loc pe 15 decembrie, începând cu ora 21h00. Păstrăm legătura pe brasov.incubator107.com și pe www.facebook.com/incubator107brasov