Sari la conținut

Incredibil! De ce nu îşi lăsa Steve Jobs proprii copii cu iPad-uri

incredibil-de-ce-nu-isi-lasa-steve-jobs-proprii-copii-cu-ipaduri

Steve Jobs s-a aratat precaut cu privire la efectul pe care utilizarea execesiva a tehnologiei l-ar putea avea asupra copiilor sai.

Desi incerca sa convinga milioane de oameni sa achizitioneze gadgeturi Apple, Steve Jobs nu le dadea voie copiilor sai sa foloseasca iPad-uri si, mai mult decat atat, le limita accesul la Internet, potrivit The Independent.

Dezvaluirea a fost facuta de catre jurnalistul Nick Bilton, care si-a amintit o discutie pe care a purtat cu cofondatorul Apple in 2010, cu un an inainte ca acesta sa moara. Intrebandu-l daca celor mici le place iPad-ul, jurnalistul a primit un raspuns socant.

"Nu l-au folosit. Limitam pe cat se poate utilizarea tehnologiei de catre copiii nostri acasa", i-a replicat Jobs, a povestit jurnalistul.

Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, i-a povestit ulterior ca "in fiecare seara Steve insista sa ia cina la masa mare si lunga din bucatarie, discutand despre carti, istorie si multe alte lucruri. Nimeni nu scotea vreun iPAd sau vreun computer. Copiii nu pareau deloc dependenti de aceste dispozitive", a explicat el.

Potrivit unui studiu publicat luna trecuta, eliminarea unor dispozitive digitale, inclusiv a televizoarelor, timp de cinci zile, poate determina o imbunatatire a abilitatilor sociale a copiilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 12 ani.

Comentarii

Ultimă oră