Fostul vicepreşedinte al PNG şi adjunct al lui Gigi Becali, Adrian Mureşan (foto), împreună cu alţi membri ai lumii interlope, au fost reţinuţi de DNA Braşov, în 2008, sub acuzaţii grave de şantaj, lipsire de libertate şi complicităţi la aceste infracţiuni.  Inculpat în acest dosar este şi notarul Tudorache, părtaş cu inculpaţii reţinuţi în specula cu terenuri.
Dosarul priveşte speculaţii imobiliare însoţite de sechestrarea unui om de afaceri din Capitală, proprietar al unui teren extravilan, situat în apropierea Braşovului, mai precis în Bartolomeu, în zona Lego. Anchetatorii susţin că proprietarul ar fi fost silit să-l vândă la preţul de 45.000 de euro, deşi valoarea stabilită de specialiştii DNA ar fi de minimum 225.000 de euro.
Astfel, magistraţii Curţii de Apel Braşov i-au condamnat pe Adrian Mureşan la pedeapsa de 8 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în forma instigării, iar pe Radu Dîrjan, Ghiorghe Marius Dîrjan, Gabriel-Darie Aculov şi  Adrian Frandeş la câte 8 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate. De asemenea, Marian Aurel Arişanu a primit 7 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj sub forma complicităţii, iar Anamaria Burcă (fosta soţie a lui Adrian Mureşan) – 1 an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, pe durata unui termen de încercare de 3 ani.
Notarul Viorel Tudorache a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj sub forma complicităţii. Condamnaţii au drept la recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţi şi de la comunicare cu partea vătămată. Recursul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.     S.D.