Sari la conținut

Începe Stagiunea concertelor estivale de orgă la Biserica Neagră

incepe-stagiunea-concertelor-estivale-de-orga-la-biserica-neagra

Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov anunţă deschiderea celei de-a 66-a Stagiuni a concertelor estivale de orgă. 34 de concerte de orgă vor avea loc în această vară la Biserica Neagră.

Cea de-a 66-a stagiune a concertelor estivale de orgă, de la Biserica Neagră, debutează marţi, 5 iunie 2018, de la ora 18.00.

Concertul inaugural va prilejui un program muzical în care vor fi auzite toate cele patru orgi funcţionale aflate în spaţiul sacral. Pentru îmbunătăţirea actului artistic, orga mică (Carl Hesse 1861) a fost curăţată şi reintonată, după o folosire de peste 20 de ani în cadrul Bisericii Negre.

Stagiunea anului 2018 propune publicului braşovean şi turiştilor un număr de 34 de concerte de muzică sacră, desfăşurate în perioada 5 iunie - 25 septembrie 2018.

Pe parcursul stagiunii, alături de organişti braşoveni, vor mai concerta muzicieni din ţară, dar şi din Germania, SUA, Austria.

Programul concertelor păstrează formatul ultimilor ani: în fiecare marţi, de la ora 18:00, pentru lunile iunie şi septembrie şi în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, de la ora 18:00, în lunile iulie şi august.

Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar costul biletului de intrare este 12 lei, copiii beneficiind de gratuitate.

Biserica Neagră este singura biserică din România care adăposteşte 5 orgi, dintre care patru sunt funcţionale, orga Buchholz fiind cea mai mare orgă mecanică din ţara noastră.

Comentarii

Ultimă oră