Sari la conținut
incepe-sezonul-cainilor-pierduti


   Multe animale se sperie de artificii sau petarde şi fug din curţi sau de lângă stăpâni!


  Serviciul pentru Gestionare a Câinilor fără Stăpân (SGCS) Braşov atrage atenţia proprietarilor de câini şi pisici să-şi ia măsuri de precauţie în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a nu risca să-şi piardă companionul preferat.


  „În această perioadă, din cauza zgomotelor produse de petarde şi artificii, există multe cazuri de animale pierdute, care se sperie şi fug de lângă stăpâni sau din curţi. Dorim să atenţionăm proprietarii de câini asupra acestei situaţii şi le recomandăm să îşi ţină companionii în lesă, în ţarcuri sau chiar în casă, pentru a minimiza riscul ca acestea să fugă de lângă stăpâni”, a declarat şeful SGCS Braşov, Gabriel Homeghi.


   De altfel, acesta a precizat că în general, în luna ianuarie se înregistrează foarte multe cazuri de animale pierdute, iar stăpânii sună la SGCS pentru a verifica dacă nu sunt la adăpost.


   „Un câine speriat, care a fugit şi se află pe străzi de mai multe zile, are şanse minime de a mai fi recuperat de noi sau de stăpâni”, a mai spus acesta.

Nu lăsaţi căţeii legaţi în faţa magazinului


   Şi Asociaţia Milioane de Prieteni a transmis mai multe sfaturi pentru stăpânii care nu vor să ajungă în situaţia de a căuta câinele speriat de petarde.


  „Câteva soluţii ar fi să fie ţinuţi o perioadă în cea mai îndepărtată cameră, pentru ca zgomotele străzii să nu ajungă la ei, să ţineţi geamurile închise, să aibă lângă ei jucăriile preferate, să staţi cât mai mult alături de ei şi să îi liniştiţi în orele critice, mai ales din seara de Crăciun şi cea de Revelion. Blănoşii scoşi la plimbare trebuie să aibă hamuri de siguranţă, din care să nu poată să scape în cazul în care se sperie şi se smucesc şi mai ales să nu îi lăsaţi singuri, legaţi de stâlpi, în faţa magazinelor”, recomandă specialiştii de la Asociaţia Milioane de Prieteni.

Comentarii

Ultimă oră