Sari la conținut

Începe Oktoberfest 2017! 11 zile de distracție și bere bună la Brașov!

incepe-oktoberfest-2017-11-zile-de-distractie-si-bere-buna-la-brasov

Şi mai mare şi mai fain! Aşa se anunţă Oktoberfest-ul la cea de-a noua ediţie la Brașov: două corturi, două scene, mai multe formaţii … Unde? În zona fostului Stadion Municipal! Băutorii de bere bună şi amatorii de distracţie sunt invitați la Oktoberfest Braşov 2017 în perioada 07 – 17 Septembrie 2017!

Brașovenii sunt invitați să se bucure de o tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, berea nefiltrată, un cort imens decorat alb-albastru, jocuri cu premii, sponsori cu renume, deschiderea festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere de către autorități române și germane. Leul bavarez încoronat la Brașov a devenit stema Oktoberfest-ului autohton, iar în 2017 împlinește 9 ani.

Între 7 și 17 septembrie 2017, la fostul Stadion Municipal, Unchiul Hans alături de Cerbul Cornel îi așteaptă pe brașoveni și turiști să îi cinstească cu bere proaspătă, bucate bavareze, zâne magice și activități cu premii nenumărate! Accesul persoanelor sub 18 ani fără însoțitori adulți este strict interzis.

Practic, în cele 11 zile, Brașovul se transformă într-o mică Bavaria în care vezi pe stradă, la orice oră, personajele bavareze. Este un eveniment care, deși a pornit de la a aduce un plus pentru comunitatea săsească din Brașov, a ajuns sa fie un plus de valoare pentru orașul Brașov și să promoveze tradițiile sașilor din Transilvania și la noi în oraș.

Renumitul festival al berii Oktoberfest deschide distracţia la această ediţie în două corturi! Extinderea se face datorită numărului mare de vizitatori de anul trecut, când zeci de mii de turişti au ciocnit halbe cu bere rece, alintându-şi papilele gustative cu delicatese nemţeşti şi româneşti. Unul dintre corturile, ce vor fi montate în zona fostului Stadion Municipal, va fi mai mare şi mai încăpător faţă de cel în care s-au defăşurat ediţiile anterioare Oktoberfest (atunci cand evenimentul se desfășura pe arena Ion Ţiriac de sub Tâmpa). Asta înseamnă că organizatorii aşteaptă oaspeţi şi mai numeroşi, cu chef de distracţie şi cu poftă mare de mâncare.

Wiesnzelt – va fi cortul cu înfăţişare de poveste, vizitatorii trăind experienţe noi, exact ca în natură. Acesta va arăta ca o poiană, în care relaxarea va fi stăpână. Păşeşte în poiana Oktoberfest pentru că „Relaxarea schimbă starea”. Este pregătită o zonă verde pentru pasionaţii de natură! Acolo se av afla și cerbul Cornel! Relaxarea în Poaina Ciucaş este garantată, pentru că verdele va fi culoarea predominantă. Totul va fi rustic, iar butaforia din zona scenei, care va fi montată în interiorul cortului, este pictată manual. Porţile din lemn şi decorurile atractive îi vor încânta, cu siguranţă, pe vizitatori. Cei care vor să privească lumea de la înălţime, pot alege să petreacă în balcoane. Cei care vor să afle mai multe despre istoria berii Ciucaş, care se produce la Braşov, trebuie să-şi arunce o privire pe placa de le intrarea în cort. Aici vor fi date precise despre acest brand, cu care tot braşoveanul se mândreşte.

Aşa cum toţi vizitatorii s-au obişnuit, în afara cortului se vor putea distra la jocurile Ciucaş unde se va schimba modalitatea de câştigare a premiilor. Acestea vor fi cuprinse între 5 şi 700 de lei, iar premiile mari vor consta în costume bavareze şi halbe de bere din ceremică, personalizate. Roata lui Cornel şi Heleşteul sunt doar două dintre jocurile propuse în acest an de organizatori, care promit şi alte concursuri cu surprize mari.

Kronstadtzelt - cel de-al doilea cort, care va fi pregătit pentru petrecăreţi, va purta amprenta Braşovului, iar aceştia vor putea face o incursiune în istoria oraşului de la poalele Tâmpei. Acest cort special va fi decorat într-un mod cu totul aparte, urban, cu clădiri emblematice din Braşov, pentru ca farmecul citadin să-i învăluie pe oaspeţi. Şi ce e mai frumos decât să fii purtat cu gândul prin meandrele istoriei ? O placă de la intrarea în acest cort va fi dovada faptului că istoria Braşovului se leagă de cea a saşilor, aici prezentându-se informaţii preţioase despre acest lucru. Şi cine nu a văzut minunatele clădiri ale oraşului nostru, are şansa să le observe în miniatură, pictate pe scena, unde vor avea loc tot felul de recitaluri şi spectacole.

Miss Oktoberfest şi Regele berii vor face echipă bună la distracţie și vor deveni vedete în oraş!

Oktoberfest 2017 va începe, conform tradiţiei, cu tradiţionala paradă. La ora 16.00, astăzi, 7 septembrie 2017, vor pleaca trăsurile din Piaţa Sfatului. O să se treacă pe la sensul giratoriu, prin faţa hotelului de 5 stele de la noi, apoi la stânga înspre Primărie, pe la parc şi pe strada Lungă, pe sensul de mers al autobuzelor, până în Bartolomeu.


    Cepul distracţiei se va da la ora 18.00, în prezenţa oficialităţilor braşovene, dar şi din oraşe înfrăţite, precum Linz (Austria).

În 16 septembrie organizatorii îi provoacă din nou pe brașoveni la formarea celui mai spumos lanţ uman,  iar miercuri 13 septembrie se va sărbătători ziua familiei, asta înseamnând că toate biletele vor fi cu 50 la sută reducere.

Aşadar în perioada 07-17 septembrie 2017, nu vă faceţi alte planuri şi alegeţi Oktoberfest, pentru zile de toamnă pline de viaţă!

Comentarii

Ultimă oră