Sari la conținut

Începe o perioadă cu restricții de trafic rutier în Municipiul Brașov

incepe-o-perioada-cu-restrictii-de-trafic-rutier-in-municipiul-brasov

În urmatoarea perioadă vor avea loc mai multe restricţii de circulaţie la noi în municipiu, așa că brașovenii trebuie să fie pregătiți să întâlnească mai multe porțiuni de drum blocate temporar, sau anumite trasee deviate.

Braşovul va deveni gazda mai multor competiţii şi demonstraţii la acest sfîrşit de lună şi începutul lunii viitoare. Aceste activităţi, foarte spectaculoase de altfel, vor aduce însă unele restricţii de circulaţie pentru şoferi, unele chiar în mijlocul oraşului.

Comisia de Circulaţie din Primăria Braşov a avizat mai multe evenimente în aer liber, pentru desfăşurarea cărora va fi nevoie de restricţionarea traficului rutier.

Unul dintre evenimente se va produce miercuri, 24 mai, când Jandarmeria Braşov, în colaborare cu mai multe instituţii, va organiza un exerciţiu în Centrul Civic, în zona Tribunalului. Exerciţiul va începe la ora 17.00 şi va dura aproximativ 2 - 3 ore. În această perioadă va fi restricţionat traficul rutier pe câte două benzi, pe Bulevardul 15 Noiembrie şi strada Iuliu Maniu. În aceste condiţii, pe cele două artere, în zona Tribunalului, ar urma să se circule doar pe prima bandă (care va trebui „împărţită” de mijloacele de transport în comun şi de ceilalţi şoferi).

Dealtfel, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au postat un mesaj pe pagina de Facebook a instituției prin care îi informează pe brașoveni că, în perioada 23 - 25 mai 2017, vor avea loc exerciții tactice pe raza municipiului Brașov și în împrejurimi. Prin acest mesaj îi roagă pe cetățeni să respecte indicațiile cadrelor IJJ Brașov. Iată mesajul complet al Jandarmeriei Brașov:

„Dragi brașoveni, în zilele de 23, 24 și 25 mai, vor avea loc în municipiul Brașov și în împrejurimi câteva exerciții tactice de pregătire a efectivelor din structurile de ordine și siguranță națională ale județului Brașov. Aceste exerciții se vor desfășura în baza unor scenarii bine stabilite, iar în cazul în care asistați întâmplător la desfășurarea lor vă rugăm să respectați cu strictețe indicațiile colegilor nostri.
Vă reamintim că aceste exerciții se desfășoară pentru o pregătire corespunzătoare a efectivelor noastre, ceea ce duce implicit la o reală siguranță pentru dumneavostră.
Vă mulțumim!”.


    În 28 mai 2017, între orele 12.00 şi 14.00, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania va organiza „Crosul colorat”. De această dată, crosul nu se va mai desfăşura pe străzile din Centru, ci numai pe strada Lungă, linia de start urmând să fie la Biserica din Bartolomeu, iar cea de sosire la semaforul de la Casa Armatei. Pentru desfăşurarea crosului, Comisia de Circulaţie a avizat închiderea unei benzi de pe strada Lungă.

Pe 11 iunie 2017, va avea loc o competiţie de ciclism montan. Traseul se va afla mai mult pe drumuri forestiere, însă startul se va da din Piaţa Unirii, iar competitorii vor merge pe străzile orașului până la Pietrele lui Solomon, astfel că traficul pe aceste artere va fi restricţionat pentru perioade scurte. Cicliştii vor fi escortaţi de către echipaje ale Poliţiei Rutiere, iar startul în competiţie se va da, pentru prima serie, între 9.55 şi 10.05, iar pentru cea de-a doua serie între 10.55 şi 11.05. După ce vor ajunge la Pietrele lui Solomon, competitorii vor urca în Poiana Braşov pe drumul forestier. Coborârea din staţiune se va face prin Poiana lui Stehil, Şaua Tâmpei, La Iepure, traseul turistic de sub Tâmpa făcând legătura între Valea Cetăţii şi Aleea de sub Tâmpa. Apoi se va merge spre Piaţa Unirii pe la fostul Liceu Forestier şi pe străzile Petofi Sandor, Curcanilor şi Coastei.

Comentarii

Ultimă oră