Sari la conținut

Începe Festivalul Internațional „Musica Kronstadt 2017”, ediția a IV-a

incepe-festivalul-international-musica-kronstadt-2017-editia-a-iva

În perioada 2-9 august 2017, la Brașov, Festivalul Internațional „Musica Kronstadt 2017”, ediția a IV-a, ediție dedicată centenarului Dinu Lipatti, aduce la Brașov elitele muzicii clasice monidale precum Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg, Landeskapelle Eisenach.

Festivalul va prilejui 15 concerte şi 500 de cursuri de măiestrie. 75 de cursanţi din Canada, Luxembourg, Spania, Franţa, Serbia, Republica Moldova şi România vor aprofunda tehnici interpretative noi în cadrul „Musica Kronstadt 2017”.

Anul acesta, a declarat Ludovic Armin Cora, fondatorul proiectului, evenimentul este dedicat centenarului Dinu Lipatti, iar muzicienii vor veni în întâmpinarea publicului meloman cu o agendă de 15 concerte extrem de variate.

Spectacolele se vor desfăşura la Braşov (la Clubul Copiilor, Biserica Neagră, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Bastionul Ţesătorilor, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, Sala Patria, Restaurantul Ceasu’ Rău şi în Parcul Nicolae Titulescu), dar şi la Castelul Peleş din Sinaia.

În cadrul acestei ediţii vor fi organizate şi peste 500 de cursuri de măiestrie pentru disciplinele oboi, clarinet, fagot, corn, jazz, improvizaţie, compoziţie, muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, tehnică scenică şi corepetiţie.

La Braşov vor ajunge 75 de cursanţi din Canada, Luxemburg, Spania, Franţa, Serbia, Republica Moldova şi România, care vor putea să aprofundeze tehnici noi, profesori fiind personalităţi ale muzicii clasice de la orchestrele de prestigiu prezente la eveniment. Lecţiile de muzică se vor desfăşura la Liceul Vocaţional „Tudor Ciortea” Braşov. Unicitatea acestui Festival și Academii la nivel internațional constă în alcătuirea unei orchestre de suflători, ansamblu care va evolua în concerte alături de elitele muzicii clasice mondiale.

În premieră națională, printr-un concurs de interpretare artistică, Festivalul și Academia „Musica Krosntadt 2017” oferă premii în valoare de 4.500 de RON celor mai merituoși cursanți.

Festivalul Internațional „Musica Kronstadt” găzduiește expoziția dedicată universului infinit creațional și existențial al legendarului Dinu Lipatti! Accesul este gratuit la această expoziție în perioada 2-9 august, în incinta Liceului de Muzică Tudor Ciortea.

Proiectul cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi sprijinit de Institutul Cultural Român.

Programul evenimentelor și informaţii complete despre festival puteţi găsi pe site-ul oficial: http://www.academyofmusic.eu/festival/concerte/ .

......................................................................................................................................

Urmează o perioadă cu concerte inedite cu intrarea liberă:

Artiştii Nicolas Simion şi Petra Acker, alături de cursanţii Academiei vor forma un ansalmblu de jazz care va concerta în zilele de 2, 4, 5 şi 8 august 2017 începând cu ora 20.00 la Palatul Copiilor din Braşov.

Dacă iubiţi atmosfera regală sunteţi aşteptaţi la Castelul Peleş din Sinaia unde artiştii Ludovic Armin Cora, Teodora şi Alexandra Ducariu vă vor purta prin diferite epoci ale muzicii clasice. Concertul are loc în 3 august 2017 la ora 15.00.

Tot în acest loc simbol al României va avea loc un al doilea concert în 5 august 2017 de la ora 17.00. De data aceasta, surorile Ducariu vă vor încânta cu un program special dedicat flautului şi pianului.

Unul dintre cele mai aşteptate concerte va fi în 4 august 2017 de la ora 17.00 la Biserica Neagră. 11 solişti de renume mondial de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg şi Landeskapelle Eisenach vor susţine un concert extraordinar pentru public.

Festivalul vine şi cu un eveniment surpriză în Parcul Nicolae Titulescu din Braşov. Organizatorii ţin totul secret, iar pentru a descoperi surpriza sunteţi aşteptaţi în 5 august 2017 la ora 15.00 în parc.

Festivalul din acest an este dedicat celor 100 de ani de la naşterea legendarului Dinu Lipatii, iar momentul va fi celebrat cu un Concert Simpozion unic, în 6 august 2017 de la ora 18.00 la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania. Compozitorul Liviu Dănceanu şi Monica Isăcescu, realizatoarea de emisiuni Radio Romania Cultural vor fi ghizi în universul existenţial şi creaţional a lui Dinu Lipatti. Soprana Cristina Radu, oboiştii Lajos Lencses , Thomas Molinari, Florenel Ionoaia şi alte nume sonore vor interpreta lucrări compuse de Lipatti şi Liviu Dănceanu.

Tot în 6 august 2017 de la ora 18.00 la Bationul Ţesătorilor, Nicolas Simion va pune în valoare tânărul ansamblu de jazz KSB Academica cu diferite lucrări consacrate.

Clubul Copiilor din Braşov este locul unde trebuie să fiţi în 8 august 2017 începând cu ora 20.00. Regalul de concerte va începe cu un spectacol al KSB Academica Orchestra. Veţi avea ocazia să ascultaţi o orchestră de suflători cu un program artistic în premieră în România. De la ora 21.00 va începe recitalul oferit de Iosif Ioan Liviu, acompaniat de Orchestra „Rapsodia“ Liceul Vocational Tudor Ciortea. De la ora 21.30 va fi un alt concert dedicate intrumentelor de alamă, iar repertoriul va fi unul surpriză.

Festivalul se va încheia în 9 august 2017 la Sala Patria a Filarmonicii din Braşov. De la ora 19.00 vor concerta diferite generaţii de muzicieni participanţi la KSB Academica.

Comentarii

Ultimă oră