Sari la conținut

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, în colaborare cu Primăria Braşov, organizează în perioada 11 - 25 martie a doua ediţie a Festivalului Internaţional „Gloria Domini - Braşovul Pascal”, unicul eveniment de acest gen din România şi din Regiunea de Sud - Est a Europei.

Agenda festivalului cuprinde elementele specifice tuturor domeniilor culturale, respectiv teatru, concerte simfonice, concerte corale, activităţi culturale, activităţi tradiţionale specifice Junilor Braşoveni, ateliere artistice, toate fiind menite să valorifice importanţa culturală a sărbătorilor Pascale şi promovarea elementelor de specificitate ale fiecărei comunităţi în parte.

Din cele peste 50 de evenimente incluse în agenda festivalului, pe parcursul celor două săptămâni, organizatorii au amintit, printre altele, de conferinţa părintelui Constantin  Necula, care se va desfăşura la Sala Sporturilor, în 11 martie, începând cu ora 18.

În 18 martie la Braşov va veni ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, care, la Catedrala din Piaţa Sfatului va susţine o conferinţă şi îşi va lansa o carte.

Un alt moment important al festivalului este punerea în scenă a operetei «Crai nou» a lui Ciprian Porumbescu, spectacol ce se va desfăşura în 20 martie, de la ora 19, la Teatrul Sică Alexandrescu.

De asemenea, şi la această ediţie a festivalului Gloria Domini va participa Corul Madrigal, care va susţine un master class cu 9 coruri din judeţul Braşov. Evenimente vor fi şi în alte localităţi din Zona Metropolitană, respectiv Zărneşti, Râşnov, Prejmer, Feldioara, Ghimbav, Săcele, Tărlungeni şi Budila.

Festivalul va fi încheiat, în 25 martie, cu un concert al Cvintetului vocal Anatoly din Braşov, spectacolul fiind programat la ora 19, la Sala Patria.

Comentarii

Ultimă oră