Sari la conținut

Începe distracţia pentru iubitorii sporturilor de iarnă în Poiana Braşov

incepe-distractia-pentru-iubitorii-sporturilor-de-iarna-in-poiana-brasov

Începând de joi, 8 decembrie 2016, braşovenii şi turiştii vor putea practica sporturile de iarnă pe domeniul schiabil al municipiului Brașov.

,,Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80-100 de cm la vârf și 50-60 de cm la bază, cea mai mare parte fiind zăpadă artificială, pentru care s-au utilizat aproximativ 80.000 de m.c. de apă din lacul artificial situat pe platoul Ruia. De joi se va putea schia pe următoarele pârtii: Lupului, partea superioară, Kantzel, Sulinar și Drumul Roșu, până la bază, Bradului și Stadionului.

Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară și Lupului-zona inferioară. În funcţie de condiţiile meteo, se va continua înzăpezirea artificială în partea inferioară a masivului, ” a declarat administratorul public Miklos Gantz.

Sistemul de înzăpezire cu lăncii funcţionează la temperaturi de -4°C, iar tunurile la -2°C.

Pentru înzăpezirea domeniului schiabil s-au utilizat 24 de tunuri și 120 de lăncii, care au produs aproximativ 200.000 de m.c. de zăpadă artificială.

În perioada următoare se vor mai adăuga încă 5 tunuri pentru îmbunătățirea sistemului de înzăpezire artificială. Pentru amenajarea pârtiilor s-au folosit 4 ratrak-uri.

Tot de joi vor fi puse în funcțiune și instalațiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia și teleschiurile Bradul și Stadionului.

Comentarii

Ultimă oră