Sari la conținut

Începe „Cristian International Art Festival” ! „C’art Fest” a ajuns la a 5-a ediție!

incepe-cristian-international-art-festival-cart-fest-a-ajuns-la-a-5a-editie

Cristianul devine capitala culturală a Brașovului în luna iulie! Începe C’Art Fest!

30.000 de oameni sunt așteptați la Cristian, la C’art Fest. Festivalul va fi deschis duminică, 15 iulie 2018, cu un concert dedicat Mariei Tănase.


  Și anul acesta, vreme de opt zile (15 iulie 2018 - 22 iulie 2018), Cristianul va fi capitala culturală a județului cu a cincea ediție a festivalului C’Art Fest, unde sunt așteptați aproximativ 30.000 de spectatori.

Pascal Bruckner, Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Zdob și Zdub, Nicu Alifantis, Ada Milea și Alexander Bălănescu, Luiza Zan, Harry Tavitian, Ovidiu Lipan Țăndărică, spectacole de stradă cu fachiri, spectacole de teatru, un concert în premieră națională omagiu Maria Tănase, conferințe pe teme istorice, dar nu numai, diversitate și multiculturalitate - la cea de-a cincea ediție a C’Art Fest care se va desfășura la Cristian între 15 și 22 iulie 2018 sub sloganul „Unul pentru toți”.

C’Art Fest este cel mai amplu și mai important festival cultural al județului Brașov, care aduce spectatori din toată țara aproape de nume mari ale artelor românești și internaționale.

30.000 de oameni, cu 15.000 mai mulți decât anul trecut sunt așteptați la Cristian International Art, în două cuvinte C’art Fest, aflat la a cincea ediție.

Ediția din acest an a C’Art Fest, a cincea, se va desfășura într-un context istoric deosebit: 2018 este anul în care România sărbătorește Centenarul Unirii. Dar Unirea Principatelor Române nu a însemnat doar alipirea unor teritorii, ci și aducerea împreună a unor oameni, etnii, culturi și tradiții diverse, care au devenit una singură. Iar aceasta este și misiunea pe care organizatorii și-au propus-o pentru cea de-a cincea ediție a festivalului: celebrarea diversității culturale printr-o serie de evenimente și spectacole care să aducă împreună etniile care locuiesc laolaltă în spațiul românesc, dezbateri culturale și filosofice cu miez și sens pentru Centenar.

Ca și anul trecut, structura ediției a cincea va rămâne aceeași, bazată pe cele patru secțiuni, însă fără a se limita la acestea: teatru, carte, muzică și stradă.

Toate evenimentele care vor alcătui programul se vor subscrie sloganului „Unul pentru toți” și ideii generoase de multiculturalitate în spațiul românesc.

A fost conturată cu grijă fiecare secțiune, astfel încât să se răspundă deopotrivă dorinței de a crește și mai mult festivalul, cât și exigențelor unui public tot mai numeros, divers și cultivat.

Anul acesta, C’Art Fest va cuprinde nume mari din toate artele, din țară și din străinătate, nume care prin însăși sonoritatea lor vorbesc despre diversitate și multiculturalitate.

 Din dorința de a evita aglomerația și eventualele neplăceri, pentru spectacolele ce se vor desfășura în sală, anul acesta locurile vor fi rezervate la prețuri modice. Biletele au fost puse în vânzare pe cartfest.ro și iabilet.ro. Restul spectacolelor, în aer liber, vor avea intrarea liberă.

Și la această ediție, spațiile în care vor avea loc spectacolele vor pune în valoare patrimoniul cultural al Cristianului: sala Căminului Cultural Săsesc, datând de la 1900, cu o arhitectură specifică, Biserica Evanghelică Fortificată, datând de la 1300, piațeta din centrul localității, o sală a școlii cu pictură pe tavan veche de un secol, proaspăt restaurată.

A cincea ediție a festivalul va fi deschisă duminică cu un spectacol de stradă cu tobe și fachiri și un concert extraordinar, în premieră, dedicat Mariei Tănase, susținut de Kamerata kronstadt și trei voci excepționale: Alexandra Fits, Analia Selis și Nadia Trohin.

Mai multe detalii despre C’Art Fest Cristian, puteți găsi pe www.facebook.com/cartfest.ro  .


   Programul complet pe www.cartfest.ro.

.........................................................................................................................................................................................

  Programul integral al celei de-a cincea ediții „C’Art Fest” (15 - 22 iulie 2018), la Cristian:

Duminică, 15 iulie 2018:

Spectacol de stradă și foc, Famous Art


Spectacol de stradă pe ritmuri autentice românești, Barbarossa


Tănase Simfonic Concert Omagial Maria Tănase, cu Alexandra Fits, Analia Selis, Nadia Trohin, Mariano Castro și Kamerata Kronstadt, dirijor Cristian Oroșanu

Luni, 16 iulie 2018:

Recuperarea memoriei istorice din perspectiva diversității culturale – conferință susținută de Michael Shafir, Profesor Emerit al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Invitați: Dr. Alexandru Florian, Director General al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Ellie Wirsel, Dr. Cosmin Popa, Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Române, dr. Adrian Cioflâncă, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Cu ce vă servesc? – spectacol de teatru după o piesă de Pascal Bruckner, regia Chris Simion, cu Maia Morgenstern și Victoria Dicu

Proiecție film documentar

Marți, 17 iulie 2018:

Copilul invizibil, conferință cu psihologul Gașpar Gyorgy

Orchestra lui Nino, spectacol al Operei Comice pentru Copii, București (spectacol pentru copii)

Simphonicu, concert extraordinar simfonic Nicu Alifantis

Proiecție film documentar, Muzeul de Istorie Brașov

Miercuri, 18 iulie 2018:

Minoritățile, cetățenia și diversitatea culturală – conferință susținută de Prof. univ. dr. Radu Carp, Universitatea din București. Invitați: Radu Vancu, scriitor, George Bondor, filosof, prof. univ. dr. la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Sergiu Mișcoiu

Spectacol de muzică cultă maghiară veche, ansamblul Codex

Concert Corala Armonia

N-ai tu treabă, spectacol teatru în regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu,Teatrul Act București

Joi, 19 iulie 2018:

Jurnal de România, spectacol de teatru, scenariul şi regia: Carmen Lidia Vidu, cu Elena Popa, Alexandrina Ioana Costea, Ion Fiscuteanu Jr., Sebastian Marina, Daniel Rizea, Costi Apostol, teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe

Concert Luiza Zan & Hungarian All Stars, Duo Harry Tavitian – Csarey Csaba

Proiecție film documentar



Vineri, 20 iulie 2018:

De ce fierbe copilul în mămăligă, spectacol de teatru după Aglaja Veteranyi, regia Dana Paraschiv, cu Edith Alibec

Orbi, (spectacol lectură, repetiție cu public) după Petronela Rotar, regia Chris Simion Mercurian cu Ilona Brezoianu, Vlad Logigan, Cristi Iacob, Gabriela Iacob, Carla Teahă, , coproducție Grivița 53 și C’Art Fest

Concert Acustic blues, Cătălin Tzetze și Romek Puchowski, Polonia

 Sâmbătă, 21 iulie 2018:

Concert trupa Omelette

Conferință Multiculturalitatea în vremea globalizării, Pascal Bruckner, Franța

AAA, spectacol de teatru dans, regia Chris Simion Mercurian, cu Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Birzanu, Carla Maria Teaha, Irina Margareta Nistor, producție Grivița 53

Mabogo: Concert Ada Milea & Alexander Bălănescu, Anglia

Duminică, 22 iulie 2018:

Concert de orgă

Fata din curcubeu, spectacol de teatru cu Ilona Brezoianu, scenariu și regia: Lia Bugnar

Ovidiu Lipan Țăndărică & invitații: Rona Hartner, Stelu Enache & band, Fanfara Shukar din 10 Prăjini, concert Etno/Balkan Music

Concert Zdob și Zdub, Republica Moldova


   Pentru detalii vizionați https://www.youtube.com/watch?v=ghZjWlTRlcM&feature=youtu.be .

Comentarii

Ultimă oră