Sari la conținut

Începe Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2018, Trofeul Total

incepe-campionatul-national-de-viteza-in-coasta-dunlop-2018-trofeul-total

Cea de-a treia etapă din Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Total, se va desfășura în perioada 9-10 iunie 2018, în organizarea Clubului Sportiv Auto Blic.

Nu mai puțin de 89 de concurenti se vor întrece pe Drumul Poienii. Etapa se va desfășura sâmbătă și duminică pe unul dintre cele mai apreciate trasee automobilistice din România, cu o lungime de 5 km cu o diferență de nivel de 235 m. Trofeul TOTAL promite spectacol!

Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

  Cu parcul de service amplasat în Livada Poștei din Brașov și un traseu ce șerpuiește pe parcursul a 5 kilometri spre Poiana Brașov, această etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (Trofeul Total) fost întotdeauna foarte populară atât în rândul spectatorilor cât și în rândul concurenților.

Cei 89 de piloți se vor lupta în week-end cu secundele în cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2018.

De la start nu va lipsi niciunul dintre cei care au ocupat podiumul general la finalul sezonului 2017. Revenit runda trecută, campionul Paul Andronic va fi prezent și pe Drumul Poienii la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo V, în timp ce vicecampionul en-titre și actualul lider al campionatului, Andrei Dumitrescu, va pilota același monopost Tatuus, cu care a făcut spectacol în primele două runde. Din nou în lupta pentru titlu, Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo VIII) se află printre cei 89 de piloți care se vor prezenta sâmbătă dimineață la Trofeul Total.

De altfel, cu excepția lui Simone Tempestini, câștigătorul primei rundei de la Râșnov și al lui Florin Cozma, toți cei prezenți în Top 10 la Open în actualul sezon vor face spectacol pe traseul de concurs.

Înaintea Trofeului Total, primele 3 locuri arată astfel: 1. Andrei Dumitrescu 43p 2. Lucian Răduț 33p 3. Simone Tempestini 25p.

În plus, șase frumoase autovehicule istorice vor concura în campionatul dedicat lor (Innocenți Mini Cooper, BMW 1602, Fiat 124 CSA Abarth Rally, VW Golf 1 GTI, Renault Alpine A310 și Dacia 1300), pilotate de nume consacrate ale automobilismului românesc. De amintit și că, pe lângă monopostul lui Andrei Dumitrescu, alte patru vehicule dedicate acestuit tip de competiții vor putea fi urmărite în Trofeul TOTAL.

Ploaia poate afecta serios rezultatele competiției, iar în ultimele zile înainte de etapa de pe Drumul Poienii, au căzut precipitații consistente peste Brașov. Vremea este un factor care poate da peste cap clasamentele. Rămâne de văzut cine își va adjudeca duminică Trofeul TOTAL.

 Trofeul TOTAL este organizat de Auto Blic împreună cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Poliţiei Rutiere Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov.


  Programul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (etapa a treia), Trofeul Total:

Sâmbătă, 09 Iunie 2018:

09:00 – Recunoașteri 1 – start la 30 de secunde
10:40 – Recunoașteri 2 – start la 30 de secunde
13:00 – 14:15 – Deschiderea temporară a circulației
14:30 – Antrenamente cronometrate 1 – start la 30 de secunde
16:10 – Antrenamente cronometrate 2 – start la 30 de secunde
17:30 – Antrenamente cronometrate 3 – start la 30 de secunde

Duminică, 10 Iunie 2018:

09:00 – Recunoașteri 3 – start la 30 de secunde
10:40 – Recunoașteri 4 – start la 30 de secunde
13:00 – 14:15 – Deschiderea temporară a circulației
14:40 – Concurs 1 – start la 30 de secunde
16:40 – Concurs 2 – start la 30 de secunde

 Circulaţia publică va fi restricționată pe sectorul DN1E – Calea Poienii (Şirul Livezii) cuprins între Biblioteca Judeţeană Braşov şi Hotel Heraldic Poiana Braşov:

- sâmbătă, 09 iunie 2018, între 08:30 – 13:00 și 14:15 – 20:00
   - duminică, 10 iunie 2018, între 08:30 – 13:00 și 14:15 – 20:00

Comentarii

Ultimă oră