Sari la conținut
incepe-campionatul-mondial-de-fotbal-din-rusia

Joi, 14 iunie, de la ora 17:30, va incepe Ceremonia de Deschidere a celei de-a 21-a editii a Campionatului Mondial de Fotbal. Desi nu se stie tema spectacolului, organizatorii au anuntat ca la acesta vor participa peste 500 de actori, gimnasti si dansatori. Imnul oficial al  intrecerii va fi interpretat de cantaretul britanic Robbie Williams si soprana Aida Garifullina.
Melodia a fost compusa de Nicky Jam, Era Istrefi si Will Smith.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe Stadionul Luzhniki din Moscova si va fi urmata de la ora 18:00 de primul meci al competitiei, Rusia - Arabia Saudita. Cele doua formatii fac parte din Grupa A si vor lupta cu Uruguay si Egipt pentru un loc in optimile competitiei.


Echipa tarii gazda participa la al patrulea Turneu Final de Campionat Mondial dupa destramarea  Uniunii Sovietice. La precedentele trei competitii Rusia nu a reusit sa treaca de faza grupelor, dar in acest an bookmakerii Unibet ii acorda sanse mari sa ajunga in faza eliminatorie. Patrunderea in optimile competitiei este destul de facila daca ne gandim ca rusii joaca pe propriul teren si ca adversarii sunt unii accesibili.

Dubla campioana mondiala in 1930 si 1950, selectionata Uruguay-ului are prima sansa la castigarea grupei. Aceasta are un lot valoros, cu fotbalisti care activeaza la echipe de top ale Europei: Atletico Madrid, Barcelona sau FC Porto. Sud-americanii au o echipa echilibrata, cu jucatori experimentati, dar si tineri de perspectiva.


Rusia vine la aceasta Cupa Mondiala cu un lot format preponderent din fotbalisti care joaca in campionatul intern. Selectionerul Stanislav Cercesov nu se poate baza pe golgheterul Kokorin, astfel ca greul il vor duce Dzagoev, Smolov si Miranchuk. Gazdele competitiei au obtinut rezultate modeste in pregatiri, dar daca tinem cont ca a pierdut cu Brazilia, Argentina, Franta si Austria si a remizat cu Spania, acestea capata alte valente.


Egiptul pare echipa care ar putea sa le incurce pe favorite. Ea are in componenta unul dintre cei mai in forma atacanti din fotbalul mondial, Mohamed Salah. Nu se cunoaste in ce masura acesta s-a refacut dupa accidetarea suferita in finala Ligii Campionilor. Ultimele informatii din tabara egiptenilor nu sunt imbucuratoare, acesta neantrenandu-se cu restul colegilor.


Cenusareasa grupei, Arabia Saudita a venit in Rusia cu un lot format doar din jucatori care activeaza in campionatul intern. Daca numele jucatorilor sauditi nu spune mare lucru, scorurile stranse obtinute in compania Germaniei si Italiei arata ca acestia sunt capabili de surprize.

Comentarii

Ultimă oră