Sari la conținut
incepe-campania-de-vaccinare-antigripala-(1)

Sezonul rece a debutat mai devreme în acest an, ceea ce înseamnă că şi virozele ne vor „ataca” mai repede.

De asemenea, ca de fiecare dată, gripa ne va da de furcă, iar cea mai eficientă modalitate de a ne proteja este vaccinarea. Potrivit Ministerului Sănătăţii, imunizarea gratuită va începe în cel mult două săptămâni.

Specialiştii spun că sezonul gripal debutează, de obicei, în luna ianuarie, dar pentru a fi imuni în faţa ei, trebuie să ne vaccinăm din octombrie. Ministerul Sănătăţii se pregăteşte să înceapă Campania gratuită de imunizare, prin intermediul medicilor de familie. Şi a semnat deja pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccinuri antigripal.

Campania de vaccinare gratuită se va derula cu ajutorul medicilor de familie, dar şi în spitale, iar acces gratuit la vaccinul antigripal au persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire. Mai precis, persoanele trecute de 65 de ani, copiii între 6 luni şi 5 ani, bătrânii din centrele de îngrijire ale persoanelor vârstnice, femeile însărcinate, dar şi personalul medical. Tot din categoria de risc fac parte şi pacienţii care suferă de boli cronice: respiratorii, metabolice sau cardiovasculare.

Vaccinul oferă peste 70% protecţie împotriva gripei.

Comentarii

Ultimă oră