Sari la conținut

Începe campania de deratizare în Municipiul Braşov

incepe-campania-de-deratizare-in-municipiul-brasov

Astăzi începe campania de toamnă de deratizare în municipiul Braşov.

Primăria Braşov va efectua în perioada 12 – 17 octombrie o acţiune de deratizare a domeniului public şi privat al Municipiului Braşov.

,,Va fi utilizat produsul Deration Pellet având ca substanţă activă bromadiolone, care se regăseşte în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizat pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătaţii. Produsul face parte din grupa Xn de toxicitate” se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Cabinetele veterinare de pe raza municipiului Braşov, trebuie să ştie că în situaţia în care apar ingerări accidentale ale momelilor pentru şobolani în rândul animalelor trebuie să fie utilizată vitamina K, antidotul pentru aceste substanţe.

Pentru ca activităţile de deratizare să fie eficiente, reprezentanţii municipalităţii susţin că acestea trebuiesc efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public şi privat, cât şi la persoanele fizice sau agenţi economici. Primele vizate sunt platformele de gunoi, subsolurile blocurilor și parcurile. Municipalitatea le cere și celor care dețin proprietăți private să înceapă campaniile de deratizare.

„În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii”, a mai comunicat Primăria Braşov.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată.

Comentarii

Ultimă oră