Sari la conținut
incepe-brasov-jazz-blues-festival

Braşov Jazz & Blues Festival revine pentru a cincea ediție, în perioada 7 – 9 septembrie 2017, la Teatrul Sică Alexandrescu.

Primele două seri sunt dedicate jazz-ului, iar printre invitaţii celei de-a V-a ediţii se numără în seara de joi 7 septembrie 2017, Platonic Band (România) şi Mammal Hands (Anglia), iar vineri, Tristan (Olanda) şi Benedikt Jahnel Trio (Germania).

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, este ziua de blues la Braşov Jazz & Blues Festival, iar seara va fi deschisă cu Raphael Wressnig & The Soul Gift Band, din Austria.

Ediţia a V-a, Brașov Jazz & Blues Festival, se va încheia cu un super recital de blues: Joanne Shaw Taylor (Anglia) care se va afla pentru prima dată în România.

Abonamentul complet costă 160 de lei, iar biletele pe zile costă 55 lei (pentru 7 și 8 septembrie 2017) și 85 lei (pentru sâmbătă, 9 septembrie 2017).

PROGRAM CONCERTE:

Joi, 7 septembrie 2017 (jazz)

Ora 19.00: Platonic Band (România)

Ora 21.00: Mammal Hands (Anglia) – Premieră în Brașov

Vineri, 8 septembrie 2017  (jazz)

Ora 19.00: Tristan (Olanda)) – Premieră în România

Ora 21.00: Benedikt Jahnel Trio (Germania/SUA) – Premieră în Brașov

Sâmbătă, 9 septembrie 2017 (blues)

Ora 19.00: Raphael Wressnig & The Soul Gift Band (Austria)) – Premieră în Brașov

Ora 21.00: Joanne Shaw Taylor (Anglia) – Premieră în România


   La cea de-a cincea ediție a Brașov Jazz & Blues Festival, Asociația Culturală Fanzin va organiza și o expoziție de fotografie în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu. „Brașov pe portativ” prezintă o colecție de imagini realizate de fotografi din oraș la evenimente muzicale locale.

Fotografiile surprind artiști prezenți în premieră pe scenele din oraș, publicul iubitor de artă și cultură muzicală și momente inedite de la concerte.

   Prin această expoziție, Asociația Culturală Fanzin sprijină arta fotografică din oraș și demonstrează că există cerere pentru organizarea de evenimente muzicale diverse în Brașov.

Expoziția foto va putea fi vizitată pe durata festivalului de jazz, gratuit.

Braşov Jazz & Blues Festival prilejuiește și workshop-uri. Pasionații de jazz & blues pot lua parte la scurte lecții interactive de muzică, la care „profesorii” sunt trei dintre invitații la festivalul din acest an. Aceștia vor dezvălui câteva dintre secretele chitarei, clapelor sau ale instrumentelor de percuție. Workshop-urile vor avea loc la sala Cinematecii Patria, iar participarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Vineri, 8 septembrie 2017 Lars Kutschke va susține un workshop de chitară, începând cu ora 16:00. Raphael Wressnig, considerat unul dintre cei mai talentați organiști din lume la această oră, va împărtăși câteva din cunoștințele sale curioșilor. Acesta este și compozitor și îi va putea învăța pe participanți și pașii ce trebuie urmați pentru ca o idee să se transforme într-o melodie. Workshop-ul său va avea loc sâmbătă, 9 septembrie 2017, la ora 15:00. Berti Barbera, cu un bogat bagaj de cunoștințe într-ale sunetelor și nu numai, va susține un workshop interactiv. Va oferi celor prezenți multă informație, dar și un plus de siguranță în ceea ce privește modul de a percepe muzica autentică. Întâlnirea cu Berti va avea loc sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la ora 16:00.

Brașov Jazz & Blues Festival este cofinanțat din bugetul Municipiului Brașov și de Consiliul Județean Brașov.

Comentarii

Ultimă oră