De astăzi încep examenele scrise la cea de-a doua sesiune a Examenului de Bacalaureat din acest an, cea de toamnă.


 Absolvenţii de liceu care fie nu s-au înscris, fie au picat în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, sau în cele din anii trecuţi, vor susţine, începând de astăzi, 22 august, probele scrise ale examenului maturităţii, etapa de toamnă.

 Prima probă scrisă (cea care se va desfaşura astăzi) este la Limba şi literatura română. Marţi, 23 august, elevii care au studiat întro limbă a minorităţilor naţionale vor susţine examenul la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia vineri, 26 august, când absolvenţii de liceu vor fi examinaţi la una din materiile la alegere ale profilului şi specializării .

 Luni, 29 august, până la ora 16:00, se vor afişa rezultatele obţinute de candidaţi, iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţie până la ora 20:00.

 Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate joi, în prima zi din septembrie, iar cei care nu au obţinut o medie mai mare de 6, vor fi declaraţi respinşi.