Sari la conținut
incep-inscrierile-in-cresele-din-brasov

De miercuri, 2 iunie, încep înscrierile în creșe. Acestea se vor face on-line, pe site-ul www.cresebrasov.ro – secțiunea Inscriere în creșe. Stabilirea criteriilor de departajare se face conform noului regulament, adoptat la finalul lunii aprilie. Începând de miercuri, 2 iunie, ora 14.00, și până în data de 30 iunie, ora 15.00, brașovenii pot depune, on-line, solicitările de înscriere a copiilor la cele 9 creșe, care vor funcționa în anul școlar 2021-2022, cu un total de 925 de locuri. În cazul în care sunt persoane care nu au posibilitatea de a depune această solicitare on-line, o pot depune personal la creșa pentru care optează.


Criteriile de departajare a solicitărilor sunt cele stabilite prin Regulament de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov, adoptat de Consiliul Local în ședința din luna aprilie.


Prin adoptarea noului regulament au fost introduse o serie de modificări, unele venite în urma propunerilor venite din partea părinților, în perioada de dezbatere publică. Cele mai importante sunt cele care vizează introducerea unor noi criterii de departajare.


Astfel, copiii care au un frate sau o soră minor/ă, care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m, vor primi încă două puncte. Măsurarea distanței se va realiza prin intermediul Google Maps, pe cale pietonală.


Alte criterii de departajare nou introduse (aplicabile în cazul în care sunt dosare cu același număr de puncte) sunt: frecvența copilului la cel puțin 75% din activitatea anuală a creșei în anul precedent - 5 puncte; ambii părinți lucrează sau fac dovada că vor relua lucrul - 4 puncte; frate/soră în creșă - 2 puncte.

Comentarii

Ultimă oră