Sari la conținut

Încep exproprierile pentru dublarea centurii ocolitoare

Consilierii locali braşoveni au aprobat în şedinţa de plen de săptămâna trecută începerea procedurilor de expropriere pentru dublarea tronsonului al II-lea al centurii ocolitoare a municipiului. Artera de circulaţie face legătura între DN 11 şi DN 13.

Acest tronson a fost dat în folosinţă în anul 2009, are o lungime de 6,3 km şi cuprinde două sensuri giratorii, o intersecţie cu DJ 103, două pasaje peste cursurile de apă Durbav şi Timiş şi un pasaj suspendat peste calea ferată. Costul total pentru dublarea ocolitoarei a fost estimat la peste 18,5 milioane euro, în mare parte fonduri nerambursabile. Ocolitoarea Braşovului este inclusă în Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Braşov.


Firme câştigătoare. Reabilitarea arterei de circulaţie care face legătura între Predeal şi Râşnov (DN 73A) va fi realizată de firma braşoveană Conforest SA, care a câştigat licitaţia organizată în acest scop de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Valoarea contractului pentru lucrările de investiţii care se impun este de 10,3 milioane de lei, termenul de finalizare fiind stabilit până pe 31 decembrie 2012, iar perioada de garanţie fiind fixată pentru 24 de luni. O altă firmă braşoveană, Consal SA, a câştigat licitaţia pentru reabilitarea drumului aflat în continuarea traseului Predeal-Râşnov, pe ruta Râşnov-Şercaia. Costul acestor lucrări se cifrează la 1,7 milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră