Sari la conținut

Incendiu la metroul din Moscova: 10 morţi şi 100 de răniţi

incendiu-la-metroul-din-moscova-10-morti-si-100-de-raniti

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața și încă aproximativ 100 au fost rănite, dintre care 75 au fost spitalizate, în urma incidentului produs marți dimineață, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport al locuitorilor capitalei ruse, după cum relatează Ria Novosti, citând autorități municipale.

Mai devreme, purtătoarea de cuvânt a Departamentului pentru Sănătate al municipalității, Elina Nikolaeva, indicase că aproximativ 50 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, informează AGERPRES.

Mai mult de 100 de echipaje de ambulanțe acționează la locul incidentului produs ca urmare a frânării bruște a unui tren între stațiile 'Slavianski bulivar' ('Bulevardul slav') și 'Park Pobedî' ('Parcul Victoriei') în partea de est a orașului, ceea ce a condus la deraierea a trei vagoane, în unul dintre acestea peste 20 de persoane fiind blocate mai mult timp.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului pentru situații de Urgență, scăderea presiunii în rețeaua care alimentează cu electricitate metroul din Moscova a provocat o eroare în sistemul de semnalizare, ceea ce a condus la frânarea bruscă a unui tren.

Comentarii

Ultimă oră