Sari la conținut
inca-un-tortionar-dat-pe-mana-parchetului

Încă unul dintre cei mai cruzi torţionari comunişti a fost dat pe mâna Parchetului. Este vorba despre Florian Cormoş, de la Cernavodă, care este considerat vinovat pentru uciderea a peste 100 de oameni. Torţionarul Cormoş îşi duce bătrâneaţea liniştit. Jurnaliștii l-a intervievat și chiar dacă inițial nu a recunoscut că îi maltrata pe deținuți, ulterior a dat totul în vileag.

Acesta nu are nicio remuşcare pentru tratamentul inuman la care i-a supus pe deţinuţii politici. Susţine că ancheta din timpul regimului comunist, în urma căreia a fost condamnat la moarte, a fost o înscenare. Cât priveşte bătăile crunte administrate deţinuţilor, Cormoş un răspuns incredibil: ”Că am dat o palmă la deţinuţi, da’ i-am omorât?”, scrie Gandul.info.

IICCMER a depus o plângere penală împotriva lui Florian Cormoş, însă anchetarea lui va fi una dificilă. Asta asta din cauza faptului că el a fost deja condamnat pentru faptele sale de către comunişti. Din dosarul său lipsesc însă multe elemente. Nu a fost găsit dosarul său de instanţă.

Florian Cormoş a condus lagărul Columbia de la Cernavodă, instituind un regim de teroare care i-a speriat până şi pe comunişti care, în urma unei anchete, l-au condamnat la moarte. Pedeapsa sa a fost transformată în muncă silnică pe viaţă, Cormoş fiind însă amnistiat după patru ani.

Comentarii

Ultimă oră