Sari la conținut

Încă un pas în proiectul RAT Metropolitan: S-a semnat şi pentru Ghimbav, Bod şi Sânpetru

inca-un-pas-in-proiectul-rat-metropolitan-sa-semnat-si-pentru-ghimbav-bod-si-sanpetru

De la 1 iulie 2019, transportul public ar urma să fie introdus în aproape toate localităţile din metropola Braşovului


     Dacă locuitorii comunei Cristian circulă pe linia 110 de la începutul anului, în celelalte localităţi care fac parte din Asociaţia Metropolitană de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov autobuzele RATBV vor ajunge după 1 iulie 2019.


    Potrivit directorului executiv al asociaţiei, Aurelian Danu, au fost deja semnate documentele pentru introducerea liniilor de transport metropolitan în localităţile Ghimbav, Bod şi Sânpetru, iar în prezent sunt în curs de derulare procedurile şi pentru celelalte unităţi administrativ teritoriale.

Autobuzele RATBV vor putea intra pe traseu după ce vor expira actualele licenţe de transport, valabile până la data de 30 iunie 2018.

Anunţul privind introducerea transportului metropolitan de la 1 iulie 2019 a fost făcut încă de anul trecut, însă, la un moment dat s-a pus problema prelungirii actualelor licenţe până la data de 31 decembrie 2019, ca urmare a unei modificări a Legii serviciilor de transport public de călători, act normativ promulgat de preşedintele României la finalul lunii decembrie. „Conform noului act normativ, nu se vor mai prelungi licenţele de transport pentru localităţile care au contracte încheiate cu asociaţiile de transport public de călători, cum este şi a noastră”, a explicat Danu.


    Anunţul privind introducerea transportului metropolitan de la 1 iulie 2019 a fost făcut şi de Primăria Râşnov, reprezentanţii acesteia anunţând, că „acest lucru se va întâmpla în toate cele 17 localităţi care fac parte din Asociaţia Metropolitană de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public.


     Oraşul Râşnov este înscris în această asociaţie de transport metropolitan încă din anul 2013. De atunci se poartă discuţii pe acest subiect.

Specialiştii Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public au stabilit cinci coridoare ale transportului metropolitan care urmează legăturile cu principalele localităţi, pe drumuri naţionale sau judeţene, toate legate de Braşov. La Râşnov va exista coridorul 200. Asta înseamnă că toate autobuzele RATBV care vor face legătura dintre Râşnov şi Braşov, vor avea indicativul 120”.


........................................................................................

Prima cifră din numărul liniei indică tronsonul.


  A doua cifră din numărul liniei indică ordinul localității față de proximitatea municipiului Brașov ( prima localitate de pe tronson după Brașov).

A treia cifră indică numărul liniei la nivelul localității.

Exemplu: 110 – Brașov Cristian

Această linie face parte din tronsonul 1 Brașov – Râșnov

Are capăt de linie în Cristian, această comună fiind prima după Brașov.

Este prima linie din comuna Cristian ( notată cu 0).

120 – Brașov – Râșnov

Va face parte din tronsonul 1, are capăt de linie în Râșnov ( cifra 2 reprezintă ordinul localității după Brașov) și este prima linie din Râșnov.

Localitățile programate pentru etapa I : Brașov, Cristian, Bod, Ghimbav, Sânpetru

Localitățile programate pentru etapa a II-a : Municipiul Codlea, Municipiul Săcele, Orașul Predeal, Orașul Râșnov, Prejmer, Hărman, Hălchiu, Feldioara, Vulcan, Tărlungeni

În actualele condiții legislative, implementarea transportului public de călători prin curse regulate la nivelul tuturor localităților membre ale AMDDTP Brașov va începe la data de 1 iulie 2019 pentru toate localitățile.

Comentarii

Ultimă oră