A început turnarea asfaltului şi pe ultima casetă de pe DN73 din judeţul Braşov. Lucrările vor fi terminate în cursul acestei săptămâni, după care şantierul va fi redeschis la primăvară.

 Pe ultima sută de metri, constructorul care se ocupă de modernizarea DN73 a început sâmbătă să asfalteze ultima casetă deschisă în judeţul Braşov, cea din localitatea Râşnov, care are o lungime de aproximativ 200 m.

 Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, sâmbătă a fost turnat stratul de bază, iar acesta nu va mai fi dat jos la primăvară, pentru că operaţiunea s-a desfăşurat în condiţii optime de temperatură.

   Lucrările vor continua şi zilele viitoare, când se va mai turna un strat de asfalt, care să rezolve şi diferenţa de nivel faţă de sensul celălalt (unde a rămas betonul), dar şi accesul la drumul şi la cele 7 proprietăţi din zonă.

 „Acest strat va fi frezat la primăvară şi se vor turna alte straturi în condiţii tehnice favorabile”, a precizat purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

    Dispar „semafoarele de şantier”, dar vor fi menţinute unele restricţii.

     Odată cu finalizarea lucrărilor la caseta de la Râşnov, se va elimina şi ultimul semafor de pe tronsonul Râşnov - Bran. „Menţionăm că lucrările au un caracter provizoriu, iar şantierul urmează să fie redeschis anul viitor. Cu toate că în perioada iernii nu se va mai lucra, o parte din restricţiile de viteză rămân valabile aşa că îi rugăm pe cei care tranzitează zona să dea dovadă de prudenţă”, au comunicat reprezentanţii DRDP Braşov.