Sari la conținut
inapoi-pe-pamant

Corona Braşov a pierdut clar jocul din etapa a doua a ligii naţionale de handbal feminin, în faţa formaţiei Dunărea Brăila, scor 30-26 (17-12)

Corona Braşov a început campionatul en-fanfare, reuşind să surclaseze în prima etapă vicecampioana României, Universitatea Jolidon Cluj, formaţie care a pierdut la o diferenţă de 13 goluri întâlnirea de sub Tâmpa. După acest joc, braşovencele erau extrem de încrezătoare că partida de la Brăila va fi o simplă formalitate, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Corona Braşov a pierdut clar jocul disputat în compania formaţiei Dunărea Brăila, scor 30-26 (17-12).

Echilibrat doar la început. Cel mai interesant meci al etapei şi-a respectat acest statut în primele 23 de minute ale întâlnirii. În debutul jocului, Corona Braşov a ţinut pasul cu echipa antrenată de Ioan Băban, Camelia Hotea fiind principala marcatoare pentru oaspete, într-o partidă în care celelalte „rulmentiste” nu au confirmat. De partea cealaltă, Alina Horjea a fost de neoprit, reuşind 9 goluri în prima repriză pentru brăilence. Gazdele au accelerat în finalul primei părţi reuşind să puncteze de şase ori în ultimele şase minute şi astfel au intrat cu un avantaj important la cabine, scor 17-12.

Doar extremele au jucat. Dunărea Brăila a reuşit să-şi păstreze avansul obţinut la pauză, în timp ce Corona Braşov a contat doar prin Hotea şi Burghel, cele două marcând 8 din cele 14 goluri din repriza secundă. Elevele cuplului Mariana Târcă – Dumitru Berbece au încercat să reintre în joc şi au redus diferenţa la doar două goluri, Burghel punctând pentru 25-23 cu şapte minute înainte de final. Din păcate totul a fost în zadar, pentru că brăilencele s-au dezmeticit la timp, Agatunovic şi Horjea au marcat în decurs de un minut şi au tranşat partida în favoarea trupei de la malul Dunării. Corona a fost nevoită să se recunoască învinsă pentru prima oară în acest sezon. Braşovencele au făcut un joc dezamăgitor iar în runda viitoare vor avea un nou test dificil, sub Tâmpa urmând să vină formaţia antrenată de selecţionerul Gheorghe Tadici, HC Zalău.

Dezamăgită de rezultat şi evoluţie. La finalul partidei de la Brăila, antrenoarea braşovencelor, Mariana Târcă era dezamăgită de modul în care au înţeles elevele sale să trateze jocul. „Mi-a fost frică de acest meci. Îmi era teamă că după meciul cu Clujul nu se vor putea conecta aşa cum trebuie la miza partidei şi din păcate nu m-am înşelat. Ne-a lipsit luciditatea din joc. S-au grăbit mult prea tare în momente importante ale partidei, au făcut prea multă risipă de efort şi asta ne-a costat. Sunt dezamăgită şi mă doare că fetele nu au înţeles ce le-am repetat în zilele în care am pregătit acest joc. Trebuie să ne revenim repede şi trebuie ca ele să înveţe ceva din ce s-a întîmplat în acest meci. Cu o astfel de prestaţie nu poţi cîştiga un meci. Avem nevoie ca şi linia de nouă metri să îşi facă treaba aşa cum trebuie în teren. Nu sunt mulţumită nici de interi şi nici poarta nun e-a ajutat cât ar fi trebuit. Acum trebuie să ne pregătim aşa cum trebuie pentru meciul din etapa viitoare, atunci cînd vom întîlni formaţia HC Zalău la Braşov. Jucăm acasă şi trebuie să facem totul pentru a scoate un rezultat bun“, a declarat Mariana Târcă.

HC Dunărea Brăila-Corona Braşov 30-26 (17-12)

HC Dunărea Brăila: Dobre (15 intervenţii), Nichita, Voicu - Horjea 13 goluri (4 din 7m), Perianu 7, Agatunovic 4, Brot 2, Bărbos 2, Moldovan 2, Shutska, Eşanu.

Antrenor: Ioan Băban

Corona Braşov: Sîntămărean (7 intervenţii), Dedu (4 intervenţii) - Hotea 8 goluri (3 din 7m), Burghel 6, Ţăcălie 4 (1 din 7m), Druţu 3 (2 din 7m), Şorodoc 2, Apetrei 2, Chiper 1, Pricopi, Tudor, Brânzan.

Antrenori: Mariana Târcă şi Dumitru Berbece

Comentarii

Ultimă oră