Sari la conținut

În week-end puteţi scăpa de electrocasnicele vechi

in-weekend-puteti-scapa-de-electrocasnicele-vechi

Dacă mai aveţi prin casă frigidere, televizoare sau calculatoare vechi, puteţi scăpa de ele în cadrul unei noi campanii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice – „Locul deşeurilor nu este în casă, trimite-le la plimbare”.
Cei care au nevoie de ajutor pentru deşeurile electronice mai mari, pot suna echipele de colectare, care le vor prelua gratuit de la cetăţeni. Obiectele mai mici pot fi duse într-unul din cele 14 puncte de colectare din municipiu.
Şi pentru că românul îşi formează rapid un obicei dacă primeşte un premiu, organizatorii evenimentului au şi o tombolă, unde sunt puse la bătaie mai multe obiecte, dar oferă şi alte stimulente. Campania este derulată cu sprijinul municipalităţii. „Pentru toate echipamentele de mari dimensiuni vor fi peste 10 echipe de maşini cu manipulatori care vor veni să le ridice gratuit de la cetăţeni de acasă. Vor prelua aceste echipamente şi pentru echipamentele de mari dimensiuni, gen frigidere, se vor oferi şi patru cupoane a câte 10 lei cadou”, a declarat Mihaela Sima, manager regional Asociaţie organizatoare. „Cei care sunt persoane juridice, societăţi comerciale care au asemenea mijloace care trebuiesc casate pot să solicite preluarea acestora şi să se întocmească documentaţia de casare a acestor active”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Acţiunea de colectare are loc sâmbătă şi duminică, 21-22 septembrie 2013.Punctele provizorii de colectare unde braşovenii pot aduce deşeurile electrice de care doresc să scape vor fi amplasate în următoarele locaţii:

  1. Astra - B-dul Saturn nr.32 - în faţă la Galeriile Orizont
  2. Bartolomeu - Str. Gospodarilor nr.3 - lângă locul de joacă
  3. Calea Bucureşti - Parcul Someş - lângă magazinul Mega Image
  4. Centrul Civic - la Primăria Nouă - lângă Restaurantul Sergiana Center
  5. Centrul Vechi - Str. Avram Iancu intersecţia cu Str. Bisericii Romane
  6. Centru - Str. Nicolae Iorga intersecţia cu Str. Lunga
  7. Craiter - Str. Harmanului nr.110 intersecţia cu Str. Pavolioanele CFR
  8. Florilor - B-dul Al. Vlahuţă nr.10 - în faţă la ITC
  9. Griviţei nr.47 - intersecţia Str. Emil Racoviţă - la locul de joacă
  10. Noua - Darste - Str. Prunului nr.9 intersecţia cu Str. Levanţicăi
  11. Prund - Schei - Piaţa Unirii, lângă staţia RAT
  12. Racadau - Parcul Trandafirilor - lângă Carrefour Magnolia
  13. Tractorul - Str. Oltet nr.12 - lângă Piaţa Tractorul
  14. Stupini - Str. Bârsei - lângă Biserică

Braşovenii au la dispoziție un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă: 0800 444 800. Aceştia pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00 pentru a programa ridicarea deșeurilor electrice de la domiciliu sau sediu de firmă. Alte numere la care poate fi solicitat acest serviciu sunt 0751 302 122 / 0268 32 70 41, apelabile cu tarif normal, permanent.

Comentarii

Ultimă oră