Sari la conținut

În week-end Fundata va găzdui „Festivalul de EcoTurism”, în scopul promovării zonei

in-weekend-fundata-va-gazdui-festivalul-de-ecoturism

A doua ediţie a „Festivalului de EcoTurism”, organizat de Centrul de Ecologie Montană şi Primăria Fundata se va desfăşura în 8 și 9 aprilie 2017, la Fundata.

Turiştii vor avea ocazia să afle mai multe despre obiceiurile locurilor, să facă drumeţii montane, să participe la ateliere meşteşugăreşti şi să guste produse tradiţionale.

Festivalul vrea să le prezinte turiştilor frumuseţile locului, peisajele uimitoare, traseele turistice, dar şi specialităţile culinare deja celebre.

Centrul de Ecologie Montană va avea un stand de prezentare, prilej de a îi informa pe cei prezenți despre demersurile susţinute în ultima perioadă şi Strategia de Ecoturism a zonei Fundata-Moieciu, ce dorește să devină o viitoare ecodestinaţie foarte atractivă pentru vizitatori, denumită „Poarta Carpaţilor”.

„Vom descoperi împreună cadrul natural şi tradiţional de la poalele Munţilor Bucegi şi Leaota, vom practica meşteşuguri şi vom degusta produse tradiţionale, admirând frumuseţea peisajului agro-pastoral şi biodiversitatea zonei. Vor avea loc atât activităţi culturale cât şi activităţi sportive – un concurs de cros montan, de aproximativ 5 km. Traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus pot fi descoperite la pas sau la o plimbare cu bicicleta. Ghizii vă vor însoţi pe durata plimbărilor şi o hartă ecoturistică va fi pusă la dispoziţia turiştilor“, se arată în comunicatul organizatorilor.


   Comuna Fundata din Judeţul Braşov este situată la 1360 de metri altitudine şi este străjuită de Munţii Bucegi, pe de o parte şi de Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte.

Se pare că la Fundata se află cel mai curat aer din ţară, lucru dovedit şi de o staţie meteo, aflată chiar în vârf de munte, care măsoară puritatea aerului. Fundata este cea mai înaltă localitate din România. Oriunde priviţi, la Fundata, veţi vedea culmile munţilor, dealurile superbe, îmbrăcate în verdeaţă şi flori din aprilile până în octombrie, sau acoperite de omăt iarna. Odată ajunşi la Fundata trebuie neapărat să vă opriţi şi să admiraţi peisajele superbe, încă nu foarte cunoscute. O plimbare pe uliţele comunei braşovene vă va încărca cu energie şi veţi simţi imediat efectele aerului curat.


 Programul evenimentului:

Sâmbătă - 08 Aprilie 2017

8:00 – 10:00 Sosirea invitaţilor, participanţilor şi a voluntarilor în localitatea Fundata (judeţul Braşov)


 9:00 – 10:45 Ridicarea numărului de start participare Cross (+16 ani), concurs de alergare individual (detalii www.cem.ro) şi înscrierea copiilor la faţa locului pentru cursa dedicată lor (+10 ani)


 10:00 – Deschiderea Festivalului la Casa de Cultură din Fundata. Diferite ateliere Meşteşugăreşti – pe toată durata zilei dedicată Festivalului, jocuri tradiţionale şi activităţi sportive pentru participanţi


 11:00 – Cross Start Adulti (5km), vârsta 16+ 12:00 – Cross copii (2km), vârsta 10+

12:30 – 14:30 – Drumeţie dedicată copiilor mai mici şi părinţilor Drumeţii şi atracţii ecoturistice (recomandăm echipament adecvat trekking/ drumeţie). Cunoaşterea obiceiurilor tradiţionale şi a oamenilor care locuiesc în aceste sate prin vizitarea unor gospodării tradiţionale. Familiarizarea cu geografia zonei prin jocuri şi prin plimbare


 14:00 – Degustare de produse tradiţionale: tocană la ceaun, brânzeturi


 14:00 Cântece şi dansuri tradiţionale


 14:20 Lansare Hartă Ecoturistică ediţia a-II-a


 14:30 Premiere Cross copii


 15:00 Premiere Cross

15:20 Tombolă pentru toţi participanţii


 15:30 – Prezentare unor pachete ecoturistice


 15:00 – 17:00 – Atelier foto, fotografii în costum popular – Casa de Cultură Fundata


 17:00 Închiderea Evenimentului, foc de tabără


  Duminică – 09 Aprilie 2017

Activităţi ecoturistice, plimbări, poveşti, cunoaşterea locurilor şi a potecilor

Comentarii

Ultimă oră