Sari la conținut

În week-end, două autobuze „de Poiană” au remorcă pentru biciclete

in-weekend-doua-autobuze-de-poiana-au-remorca-pentru-biciclete

16 locuri „la fix”, 10 locuri „la jumătate”

Pe linia RATBV 20 (Livada Poştei – Poiana Braşov) a mai fost introdus un autobuz cu remorcă pentru biciclete, aceasta având o capacitate de 10 locuri.


   „Astfel, cu sprijinul Asociaţiei NH Bike, în fiecare zi de week-end şi în zilele de sărbători legale, spre Poiană circulă acum două autobuze care au remorcă pentru transportul bicicletelor. Autobuzul de la fix are remorca cu 16 locuri, iar cel de la şi jumătate, pe cea cu 10 locuri. Transportul bicicletelor este şi în acest caz, gratuit. Acest serviciu va fi asigurat, cel puţin, până în luna septembrie”, a anunţat primarul George Scripcaru.


   Acesta a mai spus că, în continuare, inclusiv în timpul săptămânii, toate autobuzele care circulă pe această rută sunt prevăzute cu suport pentru 3 biciclete.


   Decizia de mărire a capacităţii de transport biciclete pe ruta 20 a fost luată având în vedere că de la lansarea noului sistem de transport al bicicletelor în Poiană, la sfârşitul lunii mai şi chiar şi după introducerea sistemului de transport cu remorca de 16 locuri, de la sfârşitul lunii iunie, numărul solicitărilor a crescut.


   Bicicletele sunt încărcate/descărcate pe/de pe remorcă de către proprietari, iar conducătorul auto verifică prinderea bicicletelor. Din motive de siguranţă şi pentru respectarea orarului de circulaţie, transportul bicicletelor este asigurat doar între cele două capete de linie: Livada Poştei şi Poiana Braşov.

Comentarii

Ultimă oră