Sari la conținut

În viaţa de zi cu zi le ignorăm, dar lor le datorăm viaţa

in-viata-de-zi-cu-zi-le-ignoram-dar-lor-le-datoram-viata

Orice plantă, animal, pasăre sau insectă are un rol important în menţinerea echilibrului, chiar dacă uneori nu suntem conştienţi de acest lucru. Aşa se face că existenţa anumitor specii este absolut vitală pentru viaţa umană.


1. Albinele sunt sunt extrem de importante în producţia modernă de hrană, polenizând culturile de cereale. Fără acest proces, producţia de alimente ar scădea semnificativ. Cu toate acestea, în unele zone de pe glob, populaţiile de albine au fost reduse cu aproape 80%.

2. Planctonul reprezintă totalitatea organismelor marine, care trăiesc plutind în apa mării, fiind prea mici pentru a rezista curenţilor şi a putea înota. Puţini ştiu însă că planctonul produce 50% din oxigenul de pe glob. Poluarea îi afectează însă semnificativ dezvoltarea.

3. Fluturii, ca şi albinele, sunt utili polenizării. Pe de altă parte, aceste insecte le sunt de folos şi oamenilor de ştiinţă care realizează studii privind schimbările climatice.

Distrugerea habitatelor acestora sau dispariţia lor ar avea un impact imens asupra omenirii, avertizează oamenii de ştiinţă.

Mai multe aflaţi pe gândul.info.

Comentarii

Ultimă oră