Sari la conținut

În Sfântu Gheorghe și-a deschis porțile un Muzeu al Radiocomunicațiilor

in-sfantu-gheorghe-sia-deschis-portile-un-muzeu-al-radiocomunicatiilor

Muzeul Radiocomunicațiilor a fost amenajat în fostele săli de clasă ale Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, având sloganul „Cunoștințe de viață pentru viitor”.

Expoziția poate fi vizitată în zilele de lucru, între orele 10:00-13:00 și 16:00-18:00, după o programare prealabilă.

Mesajul acestui spațiu de expoziție, care ilustrează trecutul și prezentul telecomunicațiilor, este acela „că prezentul nostru se datorează cunoștințelor din trecut, iar viitorul reprezintă o însumare a acestor cunoștințe”.

Fundația Puskás Tivadar a reunit în scop științific, educațional și de interes public, mai mult de 1000 de exponate, estimate la o valoare de 500 de mii lei, 90% dintre acestea fiind și azi în stare de funcționare.

Elevii și vizitatorii pot admira exponatele, organizate în standuri tematice, pe mai multe secțiuni, având posibilitatea să admire, printre altele, stația radio de emisie-recepție militară utilizată la Pactul de la Varșovia, sala radio de pe Titanic, echipamentele de telecomunicații din Primul și Al Doilea Război Mondial, sistemul de informații telefonice al lui Puskás Tivadar, precum și cea mai veche piesă a expoziției, aparatul Morse din 1915.

Pe lângă acestea, în cadrul turului profesional, vizitatorii pot admira și alte echipamente unice, de epocă.

Inițiatorii expoziției se mândresc cu faptul că exponatele cu valoare educațională și pedagogică nu se adresează doar elevilor, ci întregii comunități. Exponatele pot fi integrate într-un mod interactiv în orele de practică, fie că e vorba de activități de laborator, de producere a energiei alternative sau de un radioclub de amatori.

În fața noastră se deschide prin această expoziţie o istorie fascinantă, o bază de cunoștințe în telecomunicații, a cărei funcționalitate este actuală și azi.

În cazul în care vă interesează enciclopedia sistemelor de telecomunicații, începând de la porumbeii voiajori, la telefoanele mobile, și doriţi să vedeți exponatele vechi de sute de ani, sunteți invitat să vizionați micul Muzeu al Radiocomunicațiilor din cadrul Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar”, Str. Pescarilor nr. 41 (etajul I al clădirii principale, sălile 34 și 35), între orele 10:00-13:00 și 16:00-18:00.

Programările de vizitare se vor solicita în prealabil la numărul de telefon: 0267 313 771 – secretariatul școlii, sau la numărul de telefon 0741 582 489.

Sursa: stiri.covasnamedia.ro

Comentarii

Ultimă oră