Sari la conținut

35 de familii din Municipiul Codlea trăiesc fără apă potabilă, canalizare sau drumuri asfaltate.

La un pas de centrul oraşului Codlea se trăieşte mai rău ca la ţară. Locuitorii de pe strada Cărării din Municipiul Codlea nu se pot bucura de confortul elementar deşi plătesc taxe şi impozite la Primărie. Mai mult decât atât pentru că singura sursă de apă potabilă este plină de gunoi menajer, familiile trebuie să care apă cu găleţile din alte părţi.
Nu au apă potabilă. Oamenii sunt nevoiţi să îşi ţină wc-urile în curte sau să cumpere baxuri întregi de apă minerală. „Avem băi toţi. Avem fose în marginea grădinii şi am avut şi vintaje până acum doi ani. Acum nu ne mai dau nici vintaje. Şi apa iese în drum, în strada din cartierul romilor. Romii ne ameninţă şi ne tot certăm. Unde să mai scoatem apa?”, a spus revoltat unul dintre locuitori. „Strada asta e cea mai prăpădită din Codlea. Am făcut şanţuri dar ieşim din curte cu maşina şi ne atinge puntea. Avem cu toţii necazuri”, spune un alt localnic. Situaţia durează de ani buni. Locuitorii sunt nemulţumiţi de faptul că primarul oraşului, Alexandru Popa, nu face nimic în ciuda nenumăratelor sesizări.
Autorităţile tac. În timp ce oamenii sunt nevoiţi să arunce apa menajeră în stradă sau în faţa caselor vecine, autorităţile locale sunt de negăsit. „Nu se ia nicio măsură la primărie. Dacă am reclamat e ca şi cum am vorbi singuri”, ne-a declarat un alt locuitor de pe Strada Cărării. „Are o şedinţă, apoi... un alt domn stă la rând. Nu pot să vă spun cam cât ar mai dura”, ne-a explicat secretara viceprimarului. Dacă viceprimarul este în şedinţe interminabile şi nu poate fi deranjat, primarul nu răspunde la telefon. Până când autorităţile vor lua măsuri codlenii sunt nevoiţi să îndure condiţiile mizere, gunoiul şi lipsa apei potabile.

"Canalizarea nu e racordată la reţeaua oraşului. Bazinul de apă este într-o stare nefericită şi este un pericol pentru cetăţenii din Codlea. Am făcut cu privire la stradă şi canalizare o sesizare şi o adresă la primărie şi acum aşteptăm un răspuns. Iar în perioada următoare voi face la Direcţia de mediu, astfel încât cei care răspund să vină şi să acţioneze şi să ia măsurile necesare astfel încât locuitorii să aibă condiţii cum merită să aibă." a declarat Mihai Donţu, deputat PNL

Comentarii

Ultimă oră