Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, beneficiarii cărora pensia le este adusă de poştaş, vor primi banii mai repede, în perioada 12-22 decembrie 2017.

  Pensionarii își vor primi mai devreme banii, iar până în data de 22 decembrie 2017 toți beneficiarii de pensii vor intra în posesia sumelor alocate, a anunțat Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

 „Având în vedere apropiatele Sărbători de iarnă și din dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului public de pensii, Casa Națională de Pensii Publice și C.N. Poșta Română S.A. și-au manifestat disponibilitatea de a achita drepturile bănești în avans”, explică reprezentanții Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

  Astfel, drepturile de pensie din sistemul public precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 12 – 22 decembrie 2017.

   „Drepturile restante de pensii precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita în întervalul 19 - 22 decembrie 2017”, menționează reprezentanții Ministerului. Drepturile veteranilor de război se vor achita în perioada 12 - 22 decembrie 2017 la domiciliul acestora.â

   „În cazul tuturor beneficiarilor care au fost avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 28 decembrie 2017, la ghișeele poștale”, menționează instituția.

    Referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor cu care Casa Națională de Pensii Publice are încheiate convenții, acestea vor fi încasate de la aceeași dată, respectiv 14 decembrie 2017.