Sari la conținut

În Dăişora a fost inaugurată o bibliotecă sătească

in-daisora-a-fost-inaugurata-o-biblioteca-sateasca-

Dăişoara are bibliotecă datorită unui tânăr din sat

În această primăvară, în localitatea Dăişora au început demersurile pentru înfiinţarea unei biblioteci săteşti, la iniţiativa tânărului Florin Bucuţea, sprijinit de Robert Pumnea şi de mai mulţi oameni inimoşi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.


   Astfel, în câteva luni, spaţiul de la etajul I al Căminului Cultural din sat a fost transformat într-o bibliotecă, dotată prin Campania „Donează o carte - un elev să aibă parte”, prin care instituţii şi persoane din judeţul Braşov şi alte judeţe au donat cărţi.


    Deschiderea bibliotecii a avut loc zilele trecute, în prezenţa autorităţilor locale şi a mai multor invitaţi, între care protopopul de Rupea, Mircea Comş, şi a altor preoţi care au oficiat o slujbă de binecuvântare împreună cu parohul de la Dăişoara, părintele Dragoş Drobiţoiu.

Evenimentul a fost înfrumuseţat prin momentele muzicale susţinute de Grupul vocal „Anatoly” din Braşov, de artista Christine Razec de la Opera din Cluj-Napoca, acompaniată la pian de Cătălina Radu şi de Cvartetul „Kroner”.


      De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansat albumul „Dăişoara-Tradiţii locale” şi s-a vernisat expoziţia de fotografie etnografică „Dăişoara 100” dedicată împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea ansamblului de dansuri populare din satul braşovean.

Comentarii

Ultimă oră