Sari la conținut

În curtea Jandarmeriei Brașov a fost inaugurată „Coloana Cerului”

in-curtea-jandarmeriei-brasov-a-fost-inaugurat-un-nou-monument-coloana-cerului

Jandarmii brașoveni, l-au primit în mijlocul lor, duminica 12 noiembrie 2017, pe ÎPS Laurențiu Streza - Mitropolitul Ardealului. Acesta, în fruntea unui sobor de preoți a sfințit „Coloana Cerului”, monument ridicat în memoria jandarmilor din toate timpurile și din toate locurile în curtea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Ceremonia a avut loc în duminica de după „Ziua Veteranilor”, sărbătoare simbolică în care a fost omagiaţi eroii căzuţi la datorie.


    „Dacă în urmă cu un an, ÎPS Laurenţiu sfințea în acelaşi loc cea de-a 6-a troiță ridicată prin truda și osteneala jandarmilor brașoveni, troiță ce poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, ocrotitorii Jandarmeriei Române, «jandarmii cerului», cărora deunăzi le-am înălțat rugăciuni spre a ne ocroti și călăuzi pașii în nobila noastră misiune în slujba cetății și a locuitorilor acesteia, acum ne-am găsit într-o nouă binecuvântare, aceea de a sfinți al 7-lea simbol creștin, această «Coloană a Cerului»”, a explicat maior Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al IJJ Braşov.

   Semnificația monumentului «Coloana Cerului» , care poartă hramul Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul României, este una deosebită: crucea centrală, reprezintă sacrificiul Mântuitorului Iisus Hristos, iar piesele din jur sunt simbolul celor 12 apostoli care îl înconjurau tot timpul pe Iisus, martori permanenți la activitatea publică a Fiului lui Dumnezeu. Totul se află sub oblăduirea Sfintei Treimi, reprezentată prin cele trei cruci din vârf.

„Am întregit cu încă un simbol acest colț de spiritualitate din curtea Jandarmeriei brașovene, în care avem bisericuța ce poartă hramul «Înălțarea Domnului», troița ce poartă hramul «Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril» și de acum și «Coloana Cerului» cu hramul Sfântului Apostol Andrei. Lângă toate acestea, flutură unul din cele mai mari drapele arborate în unitățile din Transilvania, sub faldurile căruia jandarmii brașoveni sunt pregătiți să se pună în stare de jertfă pentru ca neamul românesc și România să dăinuiască în veci de veci”, a completat maiorul Ciprian Aldea.

Comentarii

Ultimă oră