Sari la conținut

În curând se închid şantierele din zona Râşnov - Bran, de pe DN 73

in-curand-se-inchid-santierele-din-zona-rasnov-bran-de-pe-dn-73-

Până în 20 noiembrie, se vor închide şantierele de pe DN 73 din zona Râşnov - Bran. Lucrările au un stadiu de realizare de 85%!

Lucrările de modernizare a DN 73 pe tronsonul dintre Râşnov şi Bran au avansat în ultima vreme, astfel că şantierele vor fi închise până când iarna îşi va intra în drepturi.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, Horia Stancu, a precizat că până la sfârşitul acestei săptămâni ar urma să se finalizeze lucrările în toate cele patru puncte de lucru existente, în prezent stadiul de finalizare al acestora fiind de 85%.

„După ce se vor închide aceste lucrări, constructorul ar mai urma să demareze lucrări de asfaltare pe alte două tronsoane, iar acestea se vor finaliza în jurul datei de 20 noiembrie 2019, când practic se vor ridica restricţiile de pe partea carosabilă pe întreg tronsonul dintre Râşnov şi Bran, care a fost în şantier în acest an. De altfel, mai sunt o serie de lucrări la rigole, însă acestea nu afectează traficul rutier”, a precizat Horia Stancu.

Odată cu încheierea lucrărilor se va circula fără semafoare pe DN 73, dar din primăvară vor fi redeschise şantiere pe alte segmente de drum, unde este necesară pe lângă asfaltare şi refacerea fundaţiei.


  După ce proiectul de reabilitare a DN 73, Braşov – Piteşti, s-a derulat cu mari sincope, iar în luna mai a acestui an fostul ministrul al Transporturilor Răzvan Cuc era hotărât să rezilieze contractul cu constructorul spaniol Azvi, văzând că nu mai este de glumă, acesta a început să se mişte mai bine.

De atunci şi DRDP Braşov a început o monitorizare mai atentă a lucrărilor derulate şi împreună cu reprezentanţii constructorului au optimizat graficele de lucru, astfel încât proiectul să poată evolua mai bine.

Comentarii

Ultimă oră