Sari la conținut

În ciuda gerului, braşovenii nu au întâmpinat probleme deosebite

in-ciuda-gerului-brasovenii-nu-au-intampinat-probleme-deosebite

Noaptea trecută s-au înregistrat la Brașov cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Mercurul din termometre a scăzut sub -20 de grade Celsius. A fost agitație mare şi la Centrul pentru persoane fără adăpost, azi-noapte aici fiind adăpostite 40 de persoane. În plus, aseară au fost aduse de urgență, de SMURD şi Poliție, alte nouă persoane aproape înghețate, care au fost ridicate de pe stradă.

Starea drumurilor din municipiu nu a avut de suferit din cauza gerului, zăpada căzută zilele trecute fiind îndepărtată de utilajele firmelor de deszăpezire la timp. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, „nu s-au înregistrat probleme cu dezăpezirea. Se acționează acum pe arterele din cartiere, iar pe străzile principale s-a acționat cu peste 30 de utilaje încă de sâmbătă seara".

De asemenea, prefectul Mihai Mohaci a dat asigurări că și în județ se circulă în condiții normale. În plus, „nu sunt probleme nici cu furnizarea gazelor sau a energiei electrice", a spus acesta.

În ceea ce priveşte circulaţia mijloacelor de transport în comun, cei responsabili ne-au dat asigurări că activitatea se desfăşoară normal, iar orarul maşinilor este respectat. „Astăzi (marţi – n.r.) se circulă potrivit graficelor, fără întârzieri, carosabilul fiind curat. În schimb, ieri-dimineaţă în intervalul orar 7.00-8.30 au existat unele mici întârzieri pe anumite tronsoane, determinate de faptul că se circula în condiţii de iarnă şi, mai ales în centrul oraşului unde s-au înregistrat condiţii de trafic aglomerat” a spus purtătorul de cuvânt al RAT Braşov, Silviu Ştefan.

Comentarii

Ultimă oră