Sari la conținut

După ce salariile din România au scăzut cu 20-30 de procente faţă de anii anteriori crizei, de la jumătatea anului trecut, românii au început să câştige mai mult. Potrivit Calculatorului de salarii, serviciu oferit de site-ul de recrutare Myjob, nu în toate cazurile meseriile care necesită studii superioare sau joburile din Bucureşti oferă câştiguri mai mari decât restul, aşa cum n-am aştepta. Exista şi situaţii în care angajaţii cu studii medii câştigă mai mult decât licentiaţii, iar în alte oraşe decât Capitala veniturile sunt mai mari. Iată care sunt meseriile în care Braşovul stă cel mai bine în clasamentul câştigurilor salariale:
Şoferi, locul 3. Venitul cel mai mare îl are un şofer din Constanţa cu peste cinci ani de experienţă, respectiv 550 de euro pe lună, urmat de Iaşi - 500 de euro şi de Braşov - 450 de euro.
Ingineri constructori, locul 3-4. Dacă eşti inginer constructor, cel mai bine eşti plătit în Bucureşti şi Timişoara, cu peste 1.000 de euro, pentru o vechime cuprinsă între 5 şi 10 ani. În Cluj şi în Braşov, constructorii câştigă lunar în medie 900 de euro, în timp ce la Iaşi, media salarială pentru ingineri este de 850 de euro, pentru acelaşi nivel de experienţă.
Vânzători, locul 1-2. Lucrurile se schimbă dacă lucrezi în comerţ. Vânzătorii câştigă cel mai bine în oraşele turistice, respectiv Braşov şi Constanţa, între 450 şi 500 de euro, urmate de Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, cu 300-350 de euro.
Agenţii de vânzări. Într-o astfel de meserie, ai şansa să castigi cel mai mare salariu dacă locuieşti în Braşov - 550 de euro. Cei mai prost plătiţi agenţi de vânzări sunt în Iaşi - 450 de euro.
De remarcat că rezultatele calculatorului MyJob arată că salariaţii din Braşov, Timiş şi Bucureşti câştigă mai mult decât în anul anterior, fiind singurele judeţe cu creşteri salariale în ultima perioadă.

Comentarii

Ultimă oră