Sari la conținut

În Brașov trebuie să existe taxiuri pentru persoanele cu dizabilități

in-brasov-trebuie-sa-existe-taxiuri-pentru-persoanele-cu-dizabilitati

Companiile de taxi brașovene, vor fi obligate să le ofere servicii de transport cu mașini speciale, persoanelor cu dizabilități.

Potrivit noului regulament de taximetrie, operatorii vor fi obligaţi de acum să aibă la dispoziţie o maşină specială pentru persoanele cu dizabilităţi. Cele 8 firme de taxi din Braşov au găsit o soluţie: vor împărți aceeaşi maşină, luată cu împrumut de la un ONG.

Ținând cont că legislația în domeniul taximetriei a fost modificată și Consiliul Local Brașov va adopta un nou regulament în vederea prestării acestei activități, una dintre obligațiile care le va reveni companiilor de taxi, prin noul regulament, va fi aceea de a deține autoturisme special adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii, astfel ca atunci când cineva comandă la unul dintre cele 8 dispecerate de taxi din Brașov o astfel de mașină, comanda să fie onorată.

Reprezentanții Primăriei Brașov au explicat că operatorii de taxi care au dispecerate au luat deja la cunoștință această prevedere și pentru a o respecta, au semnat convenţii cu un ONG care deţine un astfel de mijloc de transport. În acest mod, la solicitarea clienţilor, va fi folosită maşina specială a ONG-ului. Practic, în baza convenţiilor, la solicitarea clienţilor, maşina specială a ONG-ului va fi „transformată” în taxi. Această variantă însă e problematică, pentru că nu oferă soluții în cazul în care sunt mai multe solicitări în același timp.


    Totodată, în conformitate cu proiectul de regulament, vehiculele care au motorizare Euro 6 şi Euro 7 (care eliberează în atmosferă mai puţine noxe) vor primi un punctaj mai mare pe grila de evaluare a autoturismelor pentru care se solicită emiterea autorizaţiei taxi. Puncte în plus la evaluare pentru autorizare se vor acorda şi pentru vehiculele electrice sau pentru cele hibrid.

Consilierii locali braşoveni vor dezbate în şedinţa de plen de mâine noul „Regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi şi de transport în regim de închiriere”. Potrivit viceprimarului Braşovului, Costel Mihai, aprobarea unui nou regulament este necesară pentru că a fost modificată legislaţia în domeniu. „Printr-o Hotărâre de Consiliu Local, noi trebuie să armonizăm regulamentul de taximetrie cu noile prevederi legale”, a explicat Costel Mihai.

Comentarii

Ultimă oră